måndag 22 november 2021

Everything we feared came to pass

Avsnitt 2, Säsong 11; The X-Files: This.

Produktionsår: 2018. Genre: Science fiction. Åldersgräns: Från 15 år.


Richard Langlys virtuella medvetande kontaktar Mulder och Scully. Hans simulerade jag uppstod i det virtuella medvetandet när deltagarna i ett program dog sina fysiska liv. Programmet gick ut på att deltagarnas främsta drag i den biologiska hjärnan skannades, kopierades och laddades upp i en simulering. Langly (Lone Gunmen-Langley såklart) dog ju som vi vet efter att ha exponerats för en stam av Marburgvirus (besläktat med ebolaviruset), i X-Files-avsnittet var det ämnat för biologisk krigföring. Nu är han alltså vid "liv" som en enhet ute på nätet, fast i en datorsimulering där de lever i en lögn och utnyttjas som digitala slavar genom att bli bestulna på sina idéer.


På begravningsplatsen. Mulder vid Deep Throats grav:

"He's dead because the world was so dangerous and complex, then. Who'd have thought we'd look back with nostalgia and say, "That was a simpler time, Scully"? Everything we feared came to pass. How the hell did that happen?"

 

Nåväl, Langly ber sina vänner i livet att stänga ner simuleringens servrar. För som vi förstår, livet i en datorsimulering är rätt förfärligt. Mulder och  Scully upptäcker att den som ansvarar för simuleringen använder den för en egen dold agenda.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).