söndag 28 november 2021

En smakebit på søndag: Bortom DimönGenom den norska bokbloggen Betraktninger kan vi ta del av och även själva bjuda på smakbitar ur böckerna vi läser eller har läst. Med detta utbyte kan vi ge och få bra boktips.

Riktigt kallt den här morgonen också. Hämtar smakbit ur Bortom Dimön av Mariette Lindstein.

Sidan 124-125: 

  "”Och hur är det annars?”
   ”Det går väl skapligt”, sa han tveksamt. ”Jag har blivit lite nedstämd efter pensionen. Längtar ut till havs. Fast yrkesfiskarna håller ju ändå på att dö ut. Det finns bara runt tusen av dem kvar i Sverige.”
   ”Det visste jag inte”, sa Julia. ”Är det så kärvt?”
   ”Värre än någonsin. Vissa tar med turister ut på sina fisketurer för att dryga ut kassan. Andra tänker lägga ner och göra om sina fiskebodar till vandrarhem. Visst är det bedrövligt? Fisket brukade vara Dimöns rötter, nu är det istället turismen.”
   De satt tysta en stund och begrundade detta faktum."Mer info om boken finns på förlaget HarperCollins Nordic här. Bortom Dimön är den sjätte delen i en bokserie jag lyckats följa från det att första boken gavs ut 2015. Det lär komma en sjunde och avslutande del i den här serien också, om jag förstått rätt.Önskar er såklart idag en fin första söndag i advent!


Och fler smakbitar finns här


8 kommentarer:

 1. gillar omslaget, ha en bra första advent

  SvaraRadera
 2. ingen bra utveckling. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Jag känner lite att jag verkligen borde ta mig an den här serien. Snart.

  SvaraRadera
 4. Vad händer den dag ingen vill fiska och ingen vill bruka jorden? När alla arbetar på HR-avdelningar och reklambyråer och guider åt turisterna? Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. En bokserie jag är nyfiken på! Här är det också kallt.

  SvaraRadera
 6. Min dotter berättade att böckerna om Dimön var de bästa hon läst när jag talade om att det kommit en ny bok i serien. Glad i hågen började jag läsa den första delen, men gav upp...den passade inte mig alls. Så kan det vara, hon och jag gillar inte samma tv-program heller...kan det vara en generationsfråga?
  Tack för smakbit, trevlig adventsafton

  SvaraRadera
 7. Jag har inte läst den här serien, men den verkar populär. Lånas mycket på jobbet. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! Har inte läst någpn i Dimön-serien men en annan av författaren.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).