lördag 3 februari 2024

Koko maträtt

 

"Vi åt kall soppa ur juvelprydda skålar formade som pumpor, grillat lamm och vinbärsgelé, gräddstuvad svamp och något jag bara petade i och senare fick veta var konjaksinlagd gök."


Mening ur Stormens öga av Leigh Bardugo. Del 2 i Grisha-trilogin. Fantasy. Nåja, något mer koko än konjaksinlagd gök lär det väl ha varit för vårdtagaren inom äldreomsorgen i Bollnäs som blev serverad inlagd sill i varm saftsoppa av personalen. "Språkproblem" skulle ha varit anledningen till detta som anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. Stackars gamla människor, hoppas man aldrig någonsin behöver hjälp om man blir äldre i framtiden.


Varje lördag bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, tänkvärd, träffsäker eller vadsomhelst.


4 kommentarer:

  1. sista rätten kanske ur Cajsa Wargs kokbok, hon lär ha skrivit om igelkottar

    SvaraRadera
  2. Inlagd sill i saftsoppa - den hade jag missat! Och inte blev jag sugen heller ... tar hellre en portion av den där göken. Mat är alltid spännande, både irl och i bokform.

    SvaraRadera
  3. pest eller kolera! konjaksinlagd gök eller sill i saftsoppa. ingetdera låter speciellt lockande. äldre människor får stå ut med mycket. det läser en dagligdags i tidningarna.
    http://mrscalloway.blogspot.com/2024/02/veckans-mening-v-5-2024.html

    SvaraRadera
  4. Min fru hade beställt ärtsoppa när hon låg på sjukhus. Den kom i en skål, men köket hade inte tillsatt något vatten! Det var alltså bara en oaptitlig klump som de hade värmt.

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!