fredag 13 november 2020

Dagens bokpost: Jinn

 

Jinn
KG Johansson


Fredagen den 13:e, en olycksdag? Pyttsan! Snarare tvärtom vill jag påstå.

Visserligen har det grå molntäcket tovat ihop sig igen, men genom en tillfällig reva vid lunchtid tittade faktiskt solen fram. Dessutom kom en bok på posten, sann lycka. Den här gången blev det en överrumplande och särdeles glad överraskning. Trodde väl kanske inte det skulle gå så fort, vågade nog inte ens hoppas att jag skulle föräras ett recensionsexemplar. Men nu är den alltså redan här; Jinn (baksidestext):

"Flera hundra år efter klimatkatastrofen har människan uppfunnit sätt att färdas mellan stjärnorna. Beboeliga planeter har hittats, andra har omskapats, och vid vissa stjärnor svävar enorma ihåliga livsmiljöer. Teknik utvecklas snabbare än någonsin och mänskligheten frodas. Tills en dag …

Varelserna tycks komma från ingenstans och försvinna på samma sätt. De kan visa sig i vilka former som helst och kallas jinner efter andar i arabisk mytologi. De vägrar att kommunicera och tycks bara ha en vilja: att döda och förstöra.

Casimir är befälhavare på ett krigsskepp. Medeya flyr från ett inte helt fläckfritt förflutet. Dreas anklagas orättvist för ett övergrepp. Coral är tolv år gammal och försöker lösa ett problem. De fyra kommer att dras in i kriget mot jinnerna."

ISBN: 978-91-8020-090-5

Releasedatum: 2020-10-31


Ännu en trevlig upplysning var att även den nya Jinntrilogins andra del Alpha är färdigskriven och kommer att ges ut snart (enligt författare och förlag). Såklart ser jag fram emot att läsa trilogin i sin helhet.

(Den fullständiga bokserien kommer att bestå av tre trilogier: Noisytrilogin; Beatrice, Ett slags frihet, Arkitekterna. Samvetsmakartrilogin; Samvetsmakaren, Under den döende stjärnan, Omega. Jinntrilogin; Jinn, Alpha, Megaomega.)Tusen tack för rec.ex. KG Johansson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).