lördag 7 mars 2020

Veckans mening v. 10


"Så tålmodig någon kunde vara, nöjd med att med en drömsk blick följa korkflötet som skälvde på vattenytan, kunde han vänta, och när sedan sex timmar förflutit en liten karp förbarmade sig över honom och till slut gick med på att låta sig fångas var han lycklig, men han förstod att behärska sina känslor."



Tidigt ute med Veckans mening denna lördag. Meningen - som var rysligt lång! - kommer från kortromanen Doktor Ox (antagligen skriven av en Jules Verne på gott humör!). Verne tar ordet "flegmatisk" till nya nivåer. Men även det direkt motsatta tillståndet väntar framöver i denna lustiga historia som går till ytterligheter med temperamenten. Doktor Ox är den galna vetenskapsmannen som finner nöje i ett experiment som påverkar människopsyket, och se vad som händer.



Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Meningen är att välja ut en mening (humoristisk eller allvarlig, du väljer själv) från boken du läser. Deltagande meningar kan du denna gång finna här.


2 kommentarer:

  1. Det var en fin mening!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rofyllt, tillbakahållet och handlingsförlamat. Sävligheten hos quiquendoniensarna är något utöver det vanliga. Men det blir annorlunda, väldigt mycket annorlunda...

      Radera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!