fredag 27 mars 2020

Dagens bokpost: "Bortförda" och "Järnrosen" (Imperiets arvingar del 1 och 2)


Imperiets arvingar 1: Bortförda
och
Imperiets arvingar 2: Järnrosen
Oskar Källner
Illustratör: Karl Johnsson


Två fina recensionsexemplar (+ den där stiliga postern i bakgrunden ovan!) kom som en trevlig överraskning på posten idag, närmare bestämt första och andra delen i påbörjade science-fiction-serien Imperiets arvingar, en bokserie för läsålder 9-12 år.

Jag hugger in direkt! Texter skrivna av Oskar Källner har precis den effekten, och man brukar sugas in i handlingen på en gång. Vet ni vad? Tror det är precis det som tiden kräver just nu. Känns spännande och jätteroligt att som bokbloggare få vara med och uppmärksamma den här serien för unga läsare.

Bläddrat lite i böckerna och kan intyga att de är fulländade med fantastiska illustrationer, däribland finns på de bakre pärmarna utvikbara kartor som visar de rymdskepp vilka (troligtvis) förekommer centralt i handlingen, patrullskeppet Stillheten (del 1) och slagkryssaren Madukar (del 2).


Mer information om böckerna (hämtat från förlaget Rabén & Sjögren):

"Imperiets arvingar 1: Bortförda 
Alice och Elias bor med sina föräldrar i ett villaområde utanför Uppsala. De lever ett liv som liknar alla andras. Men en kväll försvinner mamma, och pappa blir tagen av polisen, misstänkt för att vara inblandad. Alice och Elias bestämmer sig för att rädda sina föräldrar. De beger sig ut i Lunsenskogen för att leta efter mamma, men de hittar någonting helt annat. För i samma skog befinner sig Brock, en azkalor från rymdskeppet Stillheten, som är ute på uppdrag för att rädda en förlorad besättningsman. Och det ska snart visa sig att Brock och syskonen har en gemensam fiende ...

Bortförda är den första delen science-fiction-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Berättelsen om Alices och Elias resa ut i rymden är kort och gott storslagen.

Kapitlen är korta och lättlästa med mycket dialog, och boken är fylld av häftiga fyrfärgsbilder däribland en utvikbar illustration av rymdskeppet Stillheten."

"Imperiets arvingar 2: Järnrosen 
Alice och Elias färdas genom galaxen tillsammans med besättningen på rymdskeppet Stillheten. De jagar efter skeppet där deras mamma hålls fången. Målet för resan är rymdstationen Järnrosen.

Väl framme lyckas de hitta och identifiera fiendeskeppet. Problemet är bara att det är fullt med kraokrigare. En räddningsaktion planeras och Elias och Alice är i full färd med att sätta den till verket, när allting plötsligt tar en oväntad vändning.

Järnrosen är den andra delen i sci-fi-serien Imperiets arvingar, som tar sin början där Bortförda slutar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Berättelsen om Alices och Elias resa ut i rymden är kort och gott storslagen.

Kapitlen är korta och lättlästa med mycket dialog, och boken är fylld av häftiga fyrfärgsillustrationer."


Tusen tack för rec.ex. Rabén & Sjögren / Oskar Källner!

animated-star-image-0130


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).