fredag 6 mars 2020

Dagens bokpost: Requiem på Dimön


Requiem på Dimön
Mariette LindsteinÅrets första recensionsexemplar kom som en väldigt uppskattad överraskning! För bland väldigt många andra blev även jag väldigt starkt berörd av Lindsteins Dimön-trilogi. Mina recensioner finns här: Sekten på DimönSekten som återuppstod och Sektens barnRequiem på Dimön är en fristående fortsättning på trilogin.

Om boken:

"Herrgården på Dimön, en gång hem åt en blomstrande sekt, står nu ödslig och övergiven. 
Två år har gått sedan den karismatiske sektledaren Franz Oswald offrade sin egen son för att rädda en ung kvinna, Julia Frisk, och själv drabbades av en stroke. Återhämtningen har varit lång och mödosam men nu är han tillbaka och mer målmedveten än någonsin. Om det inte vore för de ovälkomna känslostormar han drabbas av ... 
Julia jobbar som redaktionsassistent på en modetidning och vill avancera. Så dyker hennes stora chans upp: Tidningen vill ha en intervju med Franz Oswald - och han vägrar låta sig intervjuas av någon annan än Julia. 
Trots att alla i hennes närhet avråder henne från att träffa Franz gör hon intervjun. När han berättar att han tänker återvända till Dimön och iscensätta ett experiment han kallar "Requiem" - dödsmässan - tar hennes nyfikenhet över. Och som vanligt när Franz Oswald är inblandad spinner snart allt utom kontroll."


Och javisst! Trilogin Sekten på Dimön ska bli en tv-serie i tre säsonger. Inspelningen börjar i år. Perfekt att en sådan här stark berättelse, som rör ett så viktigt ämne, kommer att nå ut till ännu fler!Requiem på Dimön (Dimön-serien del 4)
Release- och recensionsdatum: 24 mars
ISBN: 9789150947106


Tack för rec.ex. HarperCollins Nordic!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).