lördag 30 december 2023

Gamla legender


 

"Att vi vet allt tvivlar jag starkt på; att vår farfars farfars farfars farfar, våra förfäder i civilisationer som dog ut för tusentals år sedan, visste mer om vissa ämnen än vi, tror jag åtminstone är sannolikt."


Plockade Skalbaggen ur snygga fiffiga boklådan och hittade en tänkvärd mening (kanske passande förespråkare av Ancient astronaut theory?) som står att läsa i Bok II: Den hemsökte mannen. Dags nu för Bok III: Nattens skräck och dagens.




Varje lördag bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, tänkvärd, träffsäker eller vadsomhelst.


4 kommentarer:

  1. skulle inte förvåna mig! ligger alla tre delarna i en snygg och fiffig låda? fastän det ser mera ut som om lådan är lagom för Skalbaggen. är det så att den är uppdelad i olika böcker?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Historien i en bok består av fyra delar ("Bok" I, II, III och IV), olika personer som berättar sin version, på sitt sätt, av ett händelseförlopp som de alla involveras i och beskriver ur sina olika perspektiv. Boklådan är en sådan förvaringslåda som ser ut som en bok, "dold" förvaring för sånt man är rädd om, och dit hör ju böcker! :)
      Och vad gäller gamla legender så är det nog inte helt orimligt att där finns en verklighetsbakgrund/invävda historiska sanningar i många av dem. Finns ju dessutom sådant som upptäckts arkeologiskt under senare tid som tyder på det i vissa fall. Spännande är det ju hur som helst. Säkert väldigt mycket vi ännu inte känner till om det förflutna.

      Radera
  2. Det tror jag också! Någon forskare sa att vi idag har en mindre kunskapsmängd än för 500 år sedan, eftersom vi krossat så många kulturer och därmed också gjort oss urarva deras kunskap.

    SvaraRadera
  3. Den meningen kan säkert vara sann. Men det blir svårt att bevisa!

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!