lördag 18 mars 2023

Skjelvet

 


Jordbävningen (originaltitel: Skjelvet). Norsk film från 2018.

Kategori: Katastroffilm, action, thriller, drama.
Åldersgräns: 11 år.

Längd: 1 tim. 43 min.


Beskrivning:

"ÅRETS STORA NORDISKA SUCCÉ! 600 000 BIOBESÖKARE!
1904 skakades Oslo av ett skalv som uppmättes till 5,4 på Richterskalan. Oroväckande tecken talar nu för att staden återigen kommer drabbas av en jordbävning, denna gång med en styrka på 8,0. För den som är obekant med Richterskalan låter kanske inte det så mycket. Inte ens det dubbla jämfört med tidigare. Men det är fel. Fullständigt fel! 8,0 på skalan innebär en jordbävning som är 1 000 000 gånger större!
Med Vågen lyckades succébolaget Fantefilm producera vad vi bara kunnat drömma om tidigare - en storslagen nordisk katastroffilm med förintelseeffekter av Hollywoodklass. Filmen blev en braksuccé som fick biopremiär i 26 länder och nu är samma team tillbaka med JORDBÄVNINGEN, som också blivit en gigantisk succé!"


Andlöst spännande film! En verkligt fängslande nagelbitare. Otroligt välgjord. Vill såklart även se The Wave, The Tunnel och The Burning Sea (samma som The North Sea?), de två sistnämnda hade också gått under radarn för mig, hur kan det komma sig? Tydligen gjorde The Quake "gigantisk succé" (enligt beskrivningen ovan), och man kan verkligen förstå det, även om jag inte förstår varför jag inte känt till filmens existens tidigare. Hursomhelst, av mig får den gärna massor av gratisreklam - se den! Hade dessutom ingen aning om att Norge är det land norr om Alperna som har mest seismisk aktivitet, eller att det finns risk för en stor jordbävning där igen i framtiden, okänt när.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).