lördag 22 augusti 2020

Veckans mening: Rosenbad i Stockholm. Fredagen den 28 februari 1986

 

"Sverige och han är FN:s fredsmäklare i kriget mellan Iran och Irak samtidigt som Sverige levererar vapen till båda sidor."


Meningen finns i Profetians tid av J.F Hansson. En av meningarna som fått mig att stanna upp och fundera över någon slags... synkronicitet mellan böcker, eller vad man ska kalla det? För nyligen lästa Den sakkunnige av Carl Berg handlade ju också om Boforsaffärer, Palmemordet, frimurarlogen P2 (Propaganda Due), und so weiter. Klart effektfullt med konspirationer för spänningsromaner, Hanssons trilogi Blodsbandskrönikan är ett utmärkt bevis för det! Och så dessa korta kapitel som varvar dåtid, nutid, Italien, Vatikanstaten, Skåne, Danmark... Vilken bladvändare!

Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig eller vadsomhelst).


Deltagande meningar kan du denna gång finna här



3 kommentarer:

  1. Vi vanliga människor får nöjas oss med en enkel, torftig moral. Men Olof Palme var mycket större än vi och hade därför en välutvecklad dubbelmoral.

    SvaraRadera
  2. Det där är verkligen exempel på krock mellan pengar och god moral. Bra mening som är väl värd en tanke. Det verkar som om bara du och jag hänger på Robert här, vore kul om vi blev fler eller hur!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, det vore självklart roligare om vi blev fler! Det kanske kommer.

      Radera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!