söndag 23 augusti 2020

En smakebit på søndag: Staden

Denna söndag är det Astrid Terese med bokbloggen Betraktninger ~ tanker om bøker som förestår En smakebit på søndag här. Mari och Astrid Terese turas om varannan helg att stå som värdinnor för dessa smakbitar som vi hämtar från böckerna vi läser. På så vis blir det fina boktips varje söndag.

Skrev det här inlägget igår som utkast och hade dessförinnan läst om skräckterapi i Japan. Så varsågoda, här kommer lite svensk skräckterapi i form av smakbit ur nyligen utlästa Staden av Camilla Sten. Sidan 153:

 

  "Det blixtrar igen och åskknallen kommer omedelbart. Jag slår handen för munnen för att inte skrika. Jag sparkar till den batteridrivna lampan och den slocknar.
   Jag såg det. Jag såg det.
   I ljuset från blixten såg jag honom sitta i Volvon. Max. Bara en silhuett, med ansiktet böjt över något, en bok eller en telefon. Men det var han. Det var Max.
   Men om Max sitter kvar i Volvon ...
   Det är Emmy, intalar jag mig. Det är Emmy som står där utanför. Hon vill något.
   Men varför står hon bara där i så fall?"


Är det verkligen Emmy?


Sällade mig till skaran som tyckte The Blair Witch Project var bland det läskigaste jag sett på film. Den här boken påminde mig lite om den känslan.

Alla var då förstås inte så entusiastiska över den där filmen, ansåg den överskattad, tråkig, hemmagjord och utan utrymme för karaktärsutveckling... Men vet ni vad, Staden skulle kunna bli så oerhört mycket bättre i det avseendet som film. Ni som såg The Blair Witch Project, kommer ni ihåg?:Skräckterapi? Ja, varför inte!😱😉


13 kommentarer:

 1. Jag gillade Blair Witch Project, även om jag inte tycker att det var bland det läskigaste jag har sett. Just sättet den var filmad på gjorde det dock läskigare 🙂 Camilla Sten har jag fortfarande inte läst något av och jag inser att jag verkligen borde göra det.

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Jag blir nyfiken på att prova en bok av henne.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakebiten, vet ej om jag gillar skräck så mycket.

  SvaraRadera
 4. läskigast... kanske inget för mig

  SvaraRadera
 5. Staden har jag läst, och skulle gärna se den som film trots att jag inte är skräckfantast.

  SvaraRadera
 6. Är det verkligen Emmy? Olustigt. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Det var mig en läskig smakbit, ska genast tipsa dottern som älskar såna berättelser. Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
 8. ja, det var en utstuderad smakebit! tack för den!

  SvaraRadera
 9. Sett den här på jobbet men inte läst, gillar spänning men skräck blev det mer av när jag var yngre, nu är det nog inte riktigt min genre. Iaf inte renodlad skräck, beror ju förstås också på hur det är skrivet ;) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Den här måste jag skriva upp på läslistan! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 11. Hu, det låter lite för otäckt för mig. Har inte vågat se Blair With Project...

  SvaraRadera
 12. Den har jag läst och tyckte den var riktigt läskig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Jeg elsker Blair Witch-filmene, har sett alle 3 flere ganger. Har du sett den nye som kom for noen år siden? Takk for boktips. Liker skrekk! Både som bok og i film.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).