måndag 19 december 2016

"Rent-A-Claus" av Johan Ring

Rent-A-Claus av Johan Ring.

"Svårt att hitta tomte till julafton? Går det inte längre att lura barnen med att pappa behöver köpa tidningen?

Nu finns lösningen på det problemet.

Nu finns Rent-A-Claus.

Hyr en jultomte.

Släpp in honom.

Lita på oss.

Johan Ring är född 1978, och bor i södra Skåne med sin familj. Han har publicerat ett flertal skräcknoveller, och under våren 2015 kommer första romanen "Fyra Minuter"."

Strålande bra novell! Enda felet var väl att den var för kort och att det slutliga avgörande ögonblicket inte helt svarade upp till de upptrissade höga förväntningarna man fått, i och med det helt perfekta myspyset innan.

Egentligen vill jag ge novellen en femma i betyg, för att den är så välskriven, för allt det träffsäkra, all gnistrande julmagi, hur miljöerna beskrivs, huvudkaraktären Henriks funderingar och minnen, humorn, stämningen, ordleken... ja, allt det där och lite till är så otroligt bra. Men så när tomten till slut visar sitt rätta jag hade man förväntat sig något mer alldeles i särklass med finess, som knöt an till vad som tidigare berättats. Naturligtvis kan det inte finnas utrymme för det i en novell på blott 18 sidor, såklart inser jag det. Men ändå...

Det första jag läste av författaren var debutromanen Fyra Minuter, otroligt spännande, tyckte riktigt bra om den också. Därför ville jag inte missa chansen att få läsa Rent-A-Claus när nu tillfället dök upp, dessutom så här passande en vecka före jul.

Rekommenderar verkligen denna lilla mysrysligt julglittriga kalla kåre. Utmärkt stämningsfull julläsning för oss som gillar den här genren, men det är troligen även en novell som funkar för alla andra också, som inte normalt kanske läser just rysare, skräck och spökhistorier. Våga testa läsa denna korta novell, men akta er för allt i världen att hyra in en skumtomte till barnen i jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!