lördag 21 augusti 2021

Veckans mening: Tvärtom

 

"Det är precis tvärtom mot hur det är i väst, där politiker försöker uppträda som otadliga medborgare alltmedan filmer och teveprogram är helt besatta av den undre världen; här härmar politikerna maffian, medan filmerna är rosenskimrande."Verkligen fascinerande och skrämmande läsning om postsovjetiska Ryssland. Skärpt och underhållande skriven - modigt. Tur att det finns sådana som vågar skriva den här sortens böcker. Det här blir andra boken jag läser av denna brittiske journalist, teveproducent och författare (Det här är inte propaganda : kriget om sanningen rekommenderas också). 
Ingenting är sant och allting är möjligt är författarens första bok som utgår från tiden då han bodde i Ryssland (från 2001) och arbetade i nio år för en stor tevekanal där.


Betyg: 4/5Teve ja... Nu när tråkigt nog Kustpärlans mysterier avslutats får man hitta på något annat lördagsnöje. Om ni inte har något bättre för er kl. 14.20 idag kan jag rekommendera att se dokumentären Spionen Vladimir Putin på SVT2. En rysare. Låt hoppas att de flesta av oss inte vill ha Ryssland som någon slags förebild. Gangstersamhällen i korrupt skurkstat med tystnadskultur. Nej tack.


Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig eller vadsomhelst).


Fler meningar finns här


3 kommentarer:

  1. Låter som en intressant bok.

    SvaraRadera
  2. den boken ska jag reservera på bibl. låter skrämmande och intressant

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).