söndag 16 maj 2021

Utvalda och avvisade: Greenland!

Film (DVD) 2020: Greenland.

Genre: Katastroffilm, action, äventyr, thriller.

Allison om Nathan:

"Min son har en kronisk sjukdom så vi fick inte gå ombord."

Åldersgräns: 15 år.

Filmens längd: 114 minuter.

Beskrivning:

"Familjen Garrity kämpar för att överleva samtidigt som en dödlig komet är på väg mot jorden. John, hans fru Allison och deras lilla son Nathan gör en riskfylld resa för att ta sig till en säker plats. När världen nås av skrämmande nyheter om kometens dödliga framfart upplever familjen Garrity både det bästa och värsta hos mänskligheten samtidigt som de kämpar mot den ökade paniken och laglösheten runt omkring dem. Nedräkningen till den globala apokalypsen närmar sig och familjens desperata flykt kulminerar i ett sista-minuten-flyg till en möjlig fristad."
(Filmens release försenades ett antal gånger p.g.a. pandemin 2020.)

En proffsrecension finns att läsa här: https://www.svt.se/kultur/film/filmrecension-greenland. Håller dock inte med i negativa kritiken. Har väl inte på samma vis något emot det som recensenten kallar "kärnfamiljssentimentalitet", tycker att det tvärtom bara gör handlingen i den här typen av film ännu mer engagerande och spännande!

Filmens bästa fokus: Det viktiga med sammanhållning och medmänsklighet i en kris. Sådant som även i ett normalläge gör ett samhälle civiliserat.

Finns på: DiscshopGinza.

Betyg: 5/5


1 kommentar:

  1. Jag tycker det här är en av de bättre katastroffilmerna och jag kan inte för mitt liv förstå den negativa kritiken. Den liknar ju inte direkt andra filmer av samma typ och för min del är det just det som gör den så bra. Egentligen handlar den ju bara om att man ska hålla ihop.

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).