onsdag 26 september 2018

Dagens bokpost: Ingenting att se


Ingenting att se
av Robert Warholm


En spännande bok kom med posten till mig idag, boken var väntad och jag är sååå nyfiken på den! In med den i pågående slalomläsningshögen på stört.😀

Så här lyder baksidestexten (som man med lätthet blev såld på sådär direkt):

"Carin blir som liten påkörd av en bil och blir rullstolsburen. Familjen bor i ett tvåvåningshus, men på grund av sitt handikapp kan Carin aldrig komma upp på övervåningen. När hon frågar föräldrarna vad som finns där uppe och om de kan bära upp henne så att hon får se blir svaret alltid: ”Där finns ingenting att se!”
   Detta gör att Carin börjar fantisera om vad som kan finnas på den våning hon inte kan nå till. Hörs det något ljud från övervåningen skapar hon sig omedelbart en egen bild av vad det kan vara.
   Åren går. Föräldrarna avlider och Carin ärver huset, men fortfarande har hon inte fått se övervåningen. Hon bor ensam och följer vad som händer i världen genom tidningar, radio och TV. Vi följer samhällsutvecklingen genom hennes ögon.
   När hon är 80 år bestämmer hon sig för att hon ska se övervåningen innan hon dör. Hon tar sig ur rullstolen och släpar sig uppför trappan. Äntligen får hon se hur det ser ut där. Det är en sanning som dödar henne."

Har med behållning tidigare läst Warholms böcker Skam och Synd (som med fiktiva friheter bygger på autentiska rättsfall). Ingenting att se är till skillnad från dessa två tidigare böcker inte en kriminalhistoria.


ISBN: 9789175811147


Tusen tack för rec.ex. Robert Warholm!😊


2 kommentarer:

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!