onsdag 30 augusti 2023

Lyx och armod under samma måneÄr folk fattiga i Ryssland? Före både pandemin och Putins krig i Ukraina fanns där problem med fattigdom, missbruk, arbetslöshet, dålig sjukvård, kort medellivslängd. Men hur är det nu? Vet man det?

Hur har barn och gamla det? De sjuka och handikappade? Allt fokus på kriget... tar det bort allt annat? På något "magiskt" vis. Man undrar. Det som kommer ut är oftast från Moskva verkar det som, och där tycks folket rätt välmående. Tsaren själv är förstås extra välmående.Men alla andra? Ryssland är ett stort land. Det är svårt att inte vara nyfiken.


Nåväl, supermånen är något som är gratis för oss - rik som fattig - att se ikväll (om det inte är mulet), ju längre norrut man befinner sig ju större chans ska det vara att kunna få syn på den. Titta mot sydost om skyarna är klara. Titta upp – i kväll kan du se ”blå supermåne” (nyteknik.se)

Om ni får klart väder hos er ska det även gå att kunna se Saturnus som en stjärna ovanför månen. Spännande. På smhi står det att det halvklara kl. 19 ska gå över i molnigt från kl. 20 här, förbaskat otur, önskar er bättre tur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!