torsdag 31 augusti 2023

Vad sa hon?

Ändå. Man måste tillstå, att de har ett visst underhållningsvärde, våra politiker.


Socialdemokraternas partiledare i gårdagens Aktuellt:


"Vi socialdemokrater sätter ju alltid Sverige och svenska folkets säkerhet främst."

"Det var ju vi socialdemokrater som avskaffade trosfrihetslagstiftningen [sic!] på 70-talet och vi kommer alltid att stå upp för att man ska kunna kritisera religion, man ska kunna driva med religion, skämta om religion, göra satir på religion, men om man avskaffar den här lagstiftningen då pekar man specifikt på lagstiftningen om hets mot folkgrupp och förargelseväckande beteende för att det i det skulle finnas begränsningar hur man kan uttrycka sig till en religion och det är just den lagstiftningen som inte har tillämpats som vi tycker man kunde använda."

😵‍💫

"Jag kan konstatera att Jimmie Åkesson verkar påtagligt nöjd med situationen."

"Jag tycker också det är viktigt att understryka, det är inte så att det finns en massa folkrörelser i Sverige som genomför koranbränningar, utan de flesta koranbränningar utförs av två personer, båda med olika former av kopplingar till Sverigedemokraterna, påhejade och pådrivna av ordförande i Sveriges Riksdags justitieutskott, sverigedemokraten Richard Jomshof. Det enklaste sättet och få en lugnare situation det vore om Jimmie Åkesson kunde uppmana sina sympatisörer, medlemmar och företrädare att sluta bränna koraner och sluta uppvigla till ytterligare koranbränningar."

"Vi ska bara ändra en lagstiftning om vi tycker det är en välavvägd och lämplig förändring. Självklart ska det i Sverige vara tillåtet att kritisera religion, driva med religion, göra satir av religion. Inklusive islam. Det är självklart för oss socialdemokrater och det var faktiskt vi som gjorde det tillåtet i Sverige, men däremot har ju Jimmie Åkesson helt fel. Det här handlar om två personer som genomför den absoluta merparten av koranbränningarna i Sverige och båda dom personerna är jag övertygad om skulle lyssna på Jimmie Åkesson om han sa åt dem att sluta, och det är också lämpligt om han sa åt ordförande i Riksdagens justitieutskott att sluta uppmana till koranbränningar och hetsa och kränka miljontals människor."


Åh! Så många frågor!: ..."avskaffade trosfrihetslagstiftningen"? Och, är verkligen SD-partiledaren "påtagligt nöjd med situationen"? Har de två irakiska koranbrännarna kopplingar till SD? Dessutom "påhejade och pådrivna" att bränna dessa evinnerliga koraner som det tjatas så mycket om, av självaste ordförande i Sveriges Riksdags justitieutskott? Dessutom gav den socialdemokratiska partiledaren ett råd till den sverigedemokratiske partiledaren att "uppmana sina sympatisörer, medlemmar och företrädare att sluta bränna koraner och sluta uppvigla till ytterligare koranbränningar." Va? Och varför alla dessa upprepningar? Kan någon egentligen bli klok på vad allt det här betyder? Att iraniern Shekarabi till varje pris måste bli ordförande i Sveriges Riksdags justitieutskott? Så till den grad att det måste nötas in i befolkningens medvetande genom socialdemokratins mediekanaler SVT och TV4. Eller vad? Nu verkar det ju ändå som så, att socialdemokraterna inte uppnådde detta eventuella syfte (Jomshof (SD) kvar som ordförande | SVT Nyheter). Åtminstone inte i närtid. Man kan såklart inte vara säker på att de accepterar ett nederlag i frågan.


Sverigedemokraternas partiledare i samma Aktuellt:

"Jag uppmanar inte någon att bränna koranen. Tvärtom, jag tycker att det är tölpaktigt. Jag tycker att det är antiintellektuellt att bränna böcker överhuvudtaget. Det finns betydligt bättre sätt att kritisera sådant som förtjänar kritik, till exempel islam och islamism."


Såklart är det tölpaktigt och antiintellektuellt att bränna böcker. Såklart måste man få kritisera islam och islamism. Det behöver man inte vara sverigedemokrat för att tycka.

Man kan tycka mycket. Och ha många frågor. Hela tiden. Givetvis ska man aldrig sluta försöka förstå.

Därför är det bra att läsa böcker. Istället för att bränna dem. Läs, diskutera innehållet, kritisera, problematisera, argumentera. Ös på bara, artigt utan att bli elak eller våldsam. Bästa tipset ju!👍

För egen del tror jag islam (en expansiv religion) fungerar väldigt dåligt i sekulära samhällen (som vill fortsätta vara sekulära) där man tagit för självklart att religion och politik är åtskilda, och där man tidigare haft låg tolerans mot kvinnoförtryck och religiös radikalisering. Bara min åsikt. Som jag än så länge har rätt att ha. Vi får se hur länge det varar.


Såg även Politikbyrån. Och ja, vad ska man säga egentligen? Magdalena Andersson, överallt denna Magdalena Andersson. SVT älskar Magdalena Andersson, eller "Magda", det mer familjära smeknamnet de ibland använder där bland SVT-medarbetarna. Så rart då. Se den här: Politikbyrån – Magda moderat | SVT Play.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!