lördag 12 augusti 2023

En beprövad sovjetisk metod och brinnande kärnkraftverk på Gotland


"Utmaningarna i stadsmiljön var många och vissa förhållningsregler förhindrade en beprövad sovjetisk metod som gick ut på att helt enkelt bomba sönder ett bostadsområde innan det rensades av skyttesoldater."


Meningen plockar jag ur Ungernrevolten av Artur Szulc. Tänker nu att det kan bli problem när Ryssland ska ockupera månen (Ryssland sköt upp raket med rymdsond som ska landa på månen – Utrikes – svenska.yle.fi). Finns ju liksom inga byggnader de kan bomba sönder och samman på sovjetiskt manér där. USA:s flagga finns förstås där på månen, kanske är deras avsikt att byta ut den till den ryska, eller rentav den sovjetiska, en slags propaganda?

Känns som om vad som helst kan hända numera. Det ena märkligare än det andra. Vem hajade t.ex. inte till när det helt plötsligt fanns ett kärnkraftverk som brann(!) på Gotland(!). Ibland går den illa dolda propagandan fruktansvärt fel. Att snabbt sopa det under mattan och låtsas som att inget hänt gick inte heller den här gången - aj då!



Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, tänkvärd, träffsäker eller vadsomhelst.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!