tisdag 30 maj 2017

"Mysrys" av Kim M Kimselius

Mysrys: Novellsamling av Kim M Kimselius.

"Kryp ned under filten och följ med på en spännande resa genom Kim M. Kimselius noveller. Här möter du både glädje, sorg och berättelser om andar. En bok som både är mysig och ryslig att läsa! Den här boken lämnar inte någon oberörd.
Många läsare har fascinerats av Kim M. Kimselius historiska äventyrsböcker. I denna novellsamling kommer du Kim närmare än du har gjort i någon annan av hennes böcker.
"Känner du mig?" börjar Kim med att fråga. Efter att ha läst denna novellsamling lovar jag dig att du har lärt känna både författaren, hennes flödande berättarglädje och sprudlande livsglädje."

Bokus kategoriserar den här novellsamlingen till "Skräck- & spökhistorier", blev lite överraskad att det till största del var något helt annat, men ändå oerhört positivt överraskad! Tänkvärda historier med empati, värme och spänning i en oerhört trivsam och lättläst mix, det här är en sådan perfekt presentbok. Läste den själv som e-bok men boken finns alltså även som häftad för rimligt pris, så om det blir en bokus-beställning framöver kommer denna att slinka med, utan tvekan.

Man får möta människor i olika livssituationer och olika åldrar, i med- och motgång, genom sorg och glädje. Detta varvas sen med deckargåtor, rysliga thrillers och lite spökerier/andliga besök. Det blir berättelser som berör och framkallar känslor hos läsaren, endera sitter man med en tår i ögat eller med ett leende. När man blir berörd av berättelser på det viset är det riktigt bra, anser jag. Även om det är enkelt och alldagligt skrivet går vissa av historierna liksom rakt in i hjärtat.

En del av novellerna lämnar slutet öppet (och lite oavslutat), men samtidigt ger det ju uppgiften att själv fylla i tänkbara händelseutvecklingar i förlängningen. Så i det stora hela, med lite eftertanke, är just det faktiskt inte heller så illa.

Det personliga som ingår förutom själva novellerna var jag inte riktigt beredd på. För mig kändes det där lite malplacerat, men möjligen känner man annorlunda då man läst författarens tidigare böcker (huvudsakligen barn- och ungdomsböcker). Det här var den första bok jag läst av Kim M Kimselius, och det gav mersmak, så det är väl bara att hoppas att det kommer fler noveller i samma stil, för det här tyckte jag mycket om.


2 kommentarer:

  1. Mysrys är ett så härligt namn på en bok :) Ska kolla upp den :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det en härligt titel! Den första novellen är ju verkligen en riktig spökhistoria. :)

      Radera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!