lördag 6 maj 2023

Myrstacken

 

"Byggnaden är så överdimensionerad att man döpt den till Myrstacken, nästan som om invånarna velat räcka lång näsa åt 1970-talsarkitekterna som byggde mot himlen för att lättare kunna degradera sovjetmedborgaren till obetydligaste rang, till en okänd bland andra, drunknad i mängden."


Meningen hittas under rubriken "Born in the USSR".

Union of Soviet Socialist Republics.

Boken är en biografi om Ukrainas president, skriven av två franska journalister: Volodymyr Zelenskyj. I huvudet på en hjälte, av Régis Genté och Stéphane Siohan. Bokförlaget Polaris.

Ryssland och Ukraina, två motsatser i allt... "Å ena sidan en Vladimir Putin som kallar det ukrainska ledarskapet för "ett gäng narkomaner och nynazister", å andra sidan en president och ukrainska makthavare som aldrig förolämpar sina ryska motsvarigheter offentligt, trots kriget, trots föraktet och trots arméns övergrepp."


Daniil Orain: "What good has Putin done for Russia?"



Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig, träffsäker eller vadsomhelst).


4 kommentarer:

  1. Kanske intressant läsning? En spännande man, tveklöst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart det är intressant läsning! Ukraina är ju numera starkt framträdande i allas våra medvetanden. Hade inte Volodymyr Zelenskyj varit det där landets president känner jag att hela Europas/Nordens situation kunde ha blivit mycket mer osäker än vad den nu är.

      Radera
  2. en helt fantastisk människa! visst bär Ukraina en tung last åt hela Europa

    SvaraRadera
  3. Och nu tycks Sovjetsystemet ha återuppväckts i Ryssland. Eller om det är fascismen. Jag har aldrig förstått skillnaden.

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!