onsdag 3 maj 2023

TV-tipset: Spionhuset

Se minidokumentären Spionhuset! Tar bara 14 minuter att se, så det har alla tid med. Otroligt märkligt att sådant bara får fortgå. Du ser den här: Spionhuset | SVT Play.


"Ryska staten vägrar lämna sjuvåningshuset på Lidingö. Affärsmannen Stefan Häge äger fastigheten sedan 2014, men han får inte ens komma in. Se minidokumentären om affärsmannens kamp mot en mäktig fiende och en hustvist som nått högsta diplomatiska nivå."

 

Rysshuset på Lidingö såldes alltså via Kronofogden på exekutiv auktion 2014. Nya ägaren har ingen tillgång till sin egen fastighet! Ryssland vägrar flytta ut från fastigheten och man kan väl då säga att det råder en rysk ockupation av ett hus på Lidingö, något som försvaras av den svenska regeringen - va?! ("Vi måste alltid betrakta det som en rysk statsegendom", säger Utrikesminister Tobias Billström (M) i filmen). Och, är nu även det här något som skall tystas ner, mörkas, lägga locket på. Hur mycket ryms i den där kokande grytan under locket egentligen, av allt möjligt. Är det inte risk att det kokar över av allt som göms undan där?

Det kanske är som Leif GW Persson sa på TV4 idag: "Vissa problem löser man genom att inte låtsas om dem." Signifikant för många problem i dagens svenska samhälle. Fast problemet med sådan problemlösning är att problemen inte blir lösta på det sättet. I de flesta fall blir de ju bara ännu värre och ännu större.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!