söndag 14 maj 2023

En smakebit på søndag: Landet som vaknade



Landet som vaknade – berättelser från Ukraina av Kalle Kniivilä. Sid. 68: 

 

  "Direkt efter självständigheten var ukrainarna fortfarande sovjetmänniskor, menar Olha. Precis som ryssarna. Men sen gick utvecklingen åt olika håll, och framför allt efter millennieskiftet blev skillnaderna tydliga.
   – Vi hade vänner i Ryssland, vi besökte dem och såg att vi var friare. De kanske hade mer pengar än vi på den tiden, men vi var friare. De tror inte att de kan påverka något, allt bara är som det är. Vi i Ukraina är alltid ganska skeptiska mot våra politiker, vi försöker förändra saker. Det kanske inte alltid blir bra, vi kanske ibland är för kritiska mot politikerna, men det är det som är demokrati."

 

Genom den norska bokbloggen Betraktninger ~ tanker om bøker kan vi även denna söndag bjuda på och ta del av smakbitar ur böckerna vi läser eller har läst. Med detta utbyte kan vi ge och få bra boktips.

En smakebit på søndag 14/5


5 kommentarer:

  1. Det kommer många böcker om/från Ukraina nu.

    SvaraRadera
  2. Den här boken ger säkert bra svar på många frågor man kan undra över. Frihetslängtan hos ett folk brukar ta sig uttryck som i Ukraina, speciellt när någon försöker ta ifrån folket den frihet och demokrati de har fått. Tack för smakbit

    SvaraRadera
  3. har bokat författaren till hösten. det är säkert så att det ryska folket av hävd tycker sig inte kunna påverka. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
  4. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  5. lånat denna på biblioteket

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!