onsdag 24 maj 2023

Midsommarafton 2023...


"Midsommarafton 2023"... ja, så börjar det ju. Midsommargryning (Midvintermörker #2, det blev visst ingen tredje del i serien?) av Lars Wilderäng, dags för en andra genomläsning av den. Passar bra tidsmässigt nu. Läste uppenbarligen romanen (utgiven av Massolit Förlag 2013) i maj månad 2016, d.v.s. för precis sju år sedan. Mycket har hänt sedan dess. Värnpliktigt försvar återinfördes 2017, så det fiktiva problemen men yrkesförsvar, som dryftas i romanen, är ju inte längre aktuellt. Men ändå, känns spännande att läsa om den!Sen funderar jag på detta med Ungern.

Har inte svenska medborgare rätt att få veta vad som hänt? Vad har skapat denna plötsliga uppfattning i Ungern att den politiska relationen med just Sverige blivit så "enormt dålig" (Orbán: Relationen med Sverige är enormt dålig (msn.com))? Och att Ungern även nu hävdar att Sverige skulle "importera konflikter till Nato" (Orbán: "Vill inte importera konflikter till Nato" | Nyheter | Expressen) om vår ansökan godkändes? Vad har den nuvarande regeringen gjort för att starta en sådan plötslig fördjupad konflikt och dålig relation?

Det här skulle alltså vara tre anledningar:

1: Sweden's constant undermining of relations.

2: The crumbling throne of moral superiority.

3: A lack of care and respect.

Men det finns ju inga exempel. Borde inte journalisterna undersöka saken? Journalister verkar hellre vilja gräva ner sig i oväsentligheter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!