lördag 20 maj 2023

Björnen & Draken

 

"Nu är björnen tillbaka, starkare än på länge och med en ny bästa kompis, den kinesiska draken."


Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, tänkvärd, träffsäker eller vadsomhelst.

Verkar inte hitta så många humoristiska meningar i böckerna numera, men att björnen skulle vara starkare än på länge, annat än i fiktionen, stämmer nog inte så väl med verkligheten just nu... får vi hoppas. Att det skulle finnas en särskilt tajt kamratskap mellan björn och drake är nog inte heller särskilt verklighetstroget... får vi hoppas. Vem vet, draken kanske gillrar fällor och lurpassar på att sluka en framtida tilltufsad björn?

Att björnen skulle riskera en nukleär vinter genom att använda kärnvapen globalt tror jag för övrigt är högst osannolikt. Hur i helsicke kan de i rysk tv sitta och diskutera kärnvapenkrig såhär?:

Men men, känns som vad som helst kan hända i den här galna världen.

Nåväl, fiktion handlar det om i Tigerögat av André Catry och Anneli Toresson, men trots det mycket realitet, som ger fokus åt oerhört viktiga frågor. Och ja, det är alltså därifrån jag hämtar meningen denna lördag.

Ett manus för en katastroffilm baserad på Tigerögat skulle inte vara så dumt tror jag.


1 kommentar:

  1. Är den ryska björnen verkligen starkare än på länge? Känns mer som en tandlös gammal cirkusbjörn.

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!