söndag 17 september 2023

Szijjártó skriver...




..."du uppmuntrar våra parlamentsledamöter att ratificera ert inträde i Nato, alltmedan ni anklagar dem för att ha raserat demokratin i Ungern" ... "motsägelsen har nu blivit ännu tydligare och är definitivt inte till någon hjälp för att ni ska få ert kontinuerligt ställda krav uppfyllt."

 


I ett brev till utrikesminister Billström varnar alltså den ungerska regeringen, via ett brev skrivet av ungerske utrikes- och handelsministern Szijjártó, att ett gammalt videoklipp från svenska sosseteven kan sätta stopp för vårt inträde i Nato.

Jisses.

Vad är det för videoklipp som förolämpat Ungern såhär oförglömligt helt plötsligt? Vår rödgröna sosseteve (svt1, svt2 och tv4) må göra mycket dumt, vänstervinkla och använda redigt med deplattformering, men... en dokumentär från UR, från 2019 - är inte det något långsökt att slå ner på ändå? Vem bryr sig? Ungern tydligen.

Ungersk storm kring UR-klipp – Billström varnas (msn.com)

Billström har uppenbarligen inte kommenterat det hela. Tystnad som vanligt alltså.

Det finns en tysk dokumentär från 2022, Ungerns hotade medier, det kan alltså inte vara den man syftar på. Utan någon slags svensk dokumentär, och var hittar man den?

Man blir ju nyfiken.

Okej, har jag fattat det här rätt nu? För att Turkiet och Ungern (som numera tycks bestämma över Nato) ska släppa in Sverige som fullvärdig medlem i militäralliansen, så finns nya krav? Turkiets president tycks vilja skriva om Sveriges lagar för att de ska bli anpassade till religionen islam, samt att EU på något outgrundligt sätt ska övertalas att släppa in Turkiet som medlemsland i EU utan krav. Ungern å sin sida vill bestämma över Sveriges medier för att de ensidigt ska hylla det fantastiska och ofelbara Ungern. Sverige ska omedelbart islamiseras och släppa in Turkiet i EU, vilket naturligtvis är en omöjlighet. Sverige kan inte göra det ogjort med ett videoklipp från sosseteven 2019, som alltså skulle ha kritiserat Ungern på ett sätt så de blev oförlåtligt sårade för tid och evighet. Summan av kardemumman är att det som är omöjligt inte går att göra möjligt. Därför kommer Turkiet och Ungern sätta stopp för vårt inträde i Nato.

Oh, du galna värld!

Hittade bra info för er som fortfarande inte förstår varför Sverige måste med i Nato:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!