onsdag 27 september 2023

"Woke" ingår i Svenska kyrkans "DNA"?


Märklig tweet av Svenska kyrkan detta:

Den kom tydligen efter att Svenska kyrkan manifesterade vid Göteborgs moské inför den muslimska fredagsbönen den 8 september. Rödklädda människor från Svenska kyrkan, med röda rosor och röda banderoller i händerna, bildade en "kärleksmur" för att motverka "hat och hot" mot islam.

Läs 68-kyrkan, en bok om svensk kristen vänsters möten med marxismen 1965-1989, en bok av Johan Sundeen. Svenska kyrkans DNA tillhör alltså den radikala identitetspolitiska vänstern. Man förstod det redan i jämförelsen hur man från Svenska kyrkans håll reagerade inför t.ex. utförsäkringarna. Under regeringen Reinfelt blev protesterna från Svenska kyrkan enorma när utförsäkringarna av sjuka ökade minimalt, och under regering Löfven då utförsäkringarna ökade lavinartat kom inte det minsta lilla knyst som protest från Svenska kyrkan.

Det där "woke" må handla om mycket konstigt, men inte handlar det i varje fall om att kroniskt sjuka och handikappade ska tillåtas få existera i världen, inte handlar det om rättvisa, allt handlar om att världen skall styras socialistiskt, och det finns inget särskilt medmänskligt i vare sig "woke" eller socialism (eller islamism heller för all del), tvärtom!

Anmodas jag gå ur Svenska kyrkan om jag inte är "woke" med vänsterpolitiska lögner? Anmodas jag gå ur Svenska kyrkan om jag inte sympatiserar med socialismens omänskliga behandling av sjuka och handikappade? Anmodas jag gå ur Svenska kyrkan om jag inte vill stödja islamisering och islamism?

Woke utesluter. Socialism utesluter. Vad finns det för rättvisa i det? Svenska kyrkan verkar för islamisering. Vad har det här med kristendom att göra? Det var visserligen länge sedan jag konfirmerades, men då i början av 80-talet upplevde jag inte Svenska kyrkan vare sig politisk eller så vänsteraktivistisk som den verkar ha blivit idag. Sen fanns det då inte ens i vår föreställningsvärld att företrädarna för detta svenska kristna trossamfund i framtiden skulle kunna börja  promota islamisering genom att samarbeta med islamister (Muslimska brödraskapet). Mycket har hänt sen dess, så hjälp mig förstå. För det känns ändå som det sitter väldigt långt inne att gå ur Svenska kyrkan (fram till 1996 blev ju dessutom alla medlemmar vid födseln). Kan verkligen detta vara något hela Svenska kyrkan står bakom? Detta vurmande för islam och islamisering, detta vänsterradikala och "woke", denna förljugna socialistiska svada om att stå på den svagas sida - fast det egentligen är precis tvärtom!


Varför? Är det ett första led i en påbörjad islamisering som skall införas i smyg? Och igen: Varför?

"Frågan om vad moskékampanjen kan komma att innebära för Sverige på kort och lång sikt behöver diskuteras av politiken och media inte minst eftersom moskéernas inriktning har stor betydelse för t.ex. risker för radikalisering." (Mosképrojektet i koranbränningens kölvatten - Doku.nu)
Om Svenska kyrkans samarbete med Islamic Relief och Ibn Rushd. Frågor: "Vad säger ni om anklagelserna mot dessa organisationer, att de har kopplingar till Muslimska brödraskapet?" och "Ledande personer inom Islamic Relief Worldwide har avslöjats med antisemitiska uttalanden– hur kommenterar ni det?"

Var är diskussionerna kring detta?"Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka."
- Mona Sahlin (S) i en intervju för Sveriges Radio 2001. 

"Jag har ofta fått den frågan men jag kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ”töntiga” saker."
- Mona Sahlin (S) i en intervju med Turkiska ungdomsförbundet, Tidningen Euroturk 2002.

Måste de etniska svenskarna, liksom de sedan lång tid tillbaka integrerade svenskarna, vilja bli integrerade eller "omintegrerade" i det våldsamma "nya Sverige" som ska ersätta det "gamla Sverige", vilket alltså inte kommer tillbaka? Måste man vilja bli integrerad i ett framväxande islamiskt samhälle? Och om man anser att det faktiskt finns en gammal kultur, identitet och historia här - inte minst vad gäller alla unika gamla kyrkor - är man på villovägar i sina tankebanor då? Och är verkligen så många svenskar (etniska och integrerade) "avundsjuka på invandrargrupper"? Är det "xenofobi" och "islamofobi" att tänka på annat sätt än t.ex. Mona Sahlin (S) och likasinnade socialdemokrater, miljöpartister, centerpartister och företrädare för Svenska kyrkan? Och varför ska de sinnessjuka "koranbrännarna" få så mycket uppmärksamhet och styra utvecklingen mot ökad förstörelse, mer våld, islamisering och islamism? Fortfarande så många frågor, och inga svar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!