lördag 30 september 2023

Postapokalyptisk Minneslördag i Jaroslavl

 

"De tittar in i blinda fönster, återupplivar sina tidigare liv, skrattar åt problem som tycktes så oöverstigliga på den tiden, gråter över alla de som inte kan återupplivas, och så är det avklarat."


När folket från Utposten kanske tar en tur in till staden istället för till begravningsplatsen, i Dmitrij Gluchovskijs Utpost: första boken. Jaroslavl är en stad i... ja, det där onämnbara i öst. Fast romanen är ett fiktivt framtidsscenario. Verklighetens terrorstat i nutid vill jag inte längre veta av. Tycker synd om den befolkning där som fortfarande är normala och inte smittade av propaganda och rena lögner, en del i exil som den här författaren (som är så himla bra på att skriva spekulativ fiktion av det här slaget). Fast de andra tycks ha blivit fler? Hur är det möjligt? Är det så lätt att hjärntvätta folk? Kusligt!:


Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, tänkvärd, träffsäker eller vadsomhelst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!