söndag 10 september 2023

Tv-tipset: Slöjpolisens comeback




Utrikesbyrån, del 3 av 16:

"Den ökända moralpolisen patrullerar åter Irans gator på jakt efter slöjvägrare. Ett år efter att 22-åriga Mahsa Jina Amini dog i slöjpatrullens förvar och omfattande protester skakade landet står maktens mullor benhårt fast vid slöjtvånget. Varför är slöjan så viktig för regimen? I studion: Mouna Esmaeilzadeh, läkare och entreprenör som är engagerad i frågan, Stina Blomgren, utrikesreporter och SVT:s tidigare Mellanösternkorrespondent, och Fataneh Farahani, genusvetare och etnologiprofessor vid Stockholms universitet. Medverkar gör också artisten Justina som själv gripits av moralpolisen."

Mahsa Amini dog den 16 september 2022 i Teheran. Hann inte ens bli 23 år gammal.

Vill vi att få en situation här i framtiden, såsom i nutidens Iran? Ja, om man ser på svenska kyrkans, feministernas, socialdemokraternas, miljöpartisternas och regeringens (M, L och KD) sätt att handla så kan man gott tro det. En het fråga i framtidens Sverige kanske blir hur många piskrapp som ska utdelas per synligt hårstrå utanför de svarta tygsjoken? Vem vet egentligen vad allt det vi ser och läser om kommer att leda till? Varför folk inte är mer oroade för eskalerad islamism i Sverige är för mig en gåta.


Där står gubbarna leende med huvudena på sned. Regeringen och Svenska kyrkan är måhända stolta över att ha blivit "inspirerade" av islamism via Mahmoud Khalfi, imam i Stockholms moské.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!