fredag 15 september 2023

Lampedusa


Helvetet i paradiset? Oroande bilder från italienska ön Lampedusa (mellan Sicilien och Nordafrika). Ön har ca 6.000 invånare.

"Situationen på Lampedusa är alltid helt utom kontroll. Idag invaderade mer 1000 afrikanska inkräktare i 30 båtar från Tunisien. En verklig och aldrig tidigare skådad apokalyps."

"Helvetet på Lampedusa. Det finns för närvarande 5.000 afrikanska inkräktare i mottagningscentrumet som har en maximal kapacitet på 400 platser. Ytterligare 10.000 har just lämnat Tunisien och de kommer."


Inga familjer, inga kvinnor, inga barn, inga äldre.


"Sammandrabbningar pågår för närvarande på Lampedusa mellan migranter och polisen. Tidigare anlände nästan 7.000 migranter till den italienska ön på mindre än 24 timmar. Det är viktigt att notera att befolkningen på Lampedusa är cirka 6 000."


"Spänningarna ökar på ön Lampedusa i Italien, när migranter kräver mat och boende."

 

"Situationen håller på att bli kritisk i Lampedusa, Italien, efter att 8.000 migranter på bara 48 timmar anlände till ön med båt. När fler båtar ger sig ut idag överväger den italienska regeringen att införa en blockad till havs."

 

"Fullständigt kaos på den italienska ön Lampedusa när omkring 8.000 illegala invandrare, de flesta män, från Centralafrika kom dit inom loppet av några dagar den här veckan. Det råder ingen som helst tvekan om att många av dessa analfabeter kommer att hitta sin väg till Frankrike och vidare till Storbritannien..."

 

"Här i Lampedusa berättar några illegala afrikaner att de inte har betalat för sin resa. Används de som ett vapen för att destabilisera Europa?"

Vilka betalar för resorna över Medelhavet, eller vilket land betalar för resorna? Ryssland?

Hur kan det komma sig att den här typen av ekonomiska migranter får fortsätta invadera Europa. Kommer alla dessa män skickas tillbaka? Vad kommer det att få för konsekvenser om allt bara får fortsätta? Vad gör EU? Varför sätter de inte stopp? För att Ylva Johansson är för upptagen med handarbete?


"Hon heter Ylva Johansson och är EU-kommissionär för inrikes frågor. Virkning under ett sammanträde i Europaparlamentet när migrationsinvasionen av Lampedusa diskuterades. 21.000 € per månad. Har ännu inte avgått eller plötsligt avskedats."


Hur kan det komma sig att våra svenska journalister inte rapporterar om det här? Fortfarande... så många frågor och inga svar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!