onsdag 19 april 2023

"Ett budskap från Ukraina", Volodymyr Zelenskyj

Ett budskap från Ukraina, Volodymyr Zelenskyj, Förlag: Fri Tanke. Översättare: Mikael Nydahl. Antal sidor: 153. Utgivningsdatum: 2022-12-13.


"Den ukrainske presidentens orubbliga mod inför den fullskaliga ryska invasionen har inspirerat människor i hela världen – och över en natt gjort honom till en av den fria världens stora ledare.

En mans ord. Ett enat folks röst.

Ett budskap från Ukraina, som är försedd med en nyskriven inledning av Volodymyr Zelenskyj, innehåller hans viktigaste tal, i eget urval, som nytillträdd president under krigsåren 2019–2022.

Talen tecknar berättelsen om en nation som med stor försvarsvilja fredar sig från den tilltagande ryska aggressionen, och om ett folk som leder världen i kampen för demokratins överlevnad. Zelenskyjs samlade tal är ett samlat stridsrop till oss alla, om att stå upp och kämpa för frihet. För om inte nu – så när?

Översättare är Mikael Nydahl.

Alla president Zelenskyjs intäkter från denna bok kommer att doneras till United24, som är hans initiativ för att samla in donationer till Ukraina. Allt Fri Tankes överskott doneras till Läkare utan gränser."

 

"Volodymyr Zelenskyj, född 1978 i Dnipropetrovsk oblast, är sedan 2019 Ukrainas president. Han studerade juridik, men slog igenom i de postsovjetiska länderna med sin huvudroll i tv-serien Folkets tjänare 2015. Som president har han lett det ukrainska motståndet i det ryska anfallskriget. Ett budskap från Ukraina är hans första bok. Alla hans intäkter går till stöd för Ukraina."


Köp den, ge den till någon i gåva, läs den! De flesta vill väl bli berörda av böcker, denna kan jag garantera berör, massor. Oerhört starka kloka tal (och inledning) av en politisk ledare med en fantastisk förmåga till ledarskap för sitt land och sitt folk, med förmåga att inspirera en hel värld att stå upp för kampen om bevarad frihet och demokrati. Med Zelenskyj som ledare i det krigssargade Ukraina känns det väldigt hoppfullt! Och säg, vem vill inte känna hopp just nu?

De flesta borde väl vid det här laget förstå hur viktigt det är att ge massivt stöd åt Ukraina, så de snabbare får stopp på Putins aggressiva och krigiska Ryssland, att de får ut de ryska trupperna från hela Ukraina, så det ukrainska folket äntligen får varaktig fred i sitt land. Det är nog nödvändigt att vi påminns om hur viktigt det är att alla länder ställer upp med det stödet nu, viktigt att förstå vad som står på spel för oss alla, att läsa den här lilla boken är en lysande bra metod.

Även: Bokmärkt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!