tisdag 3 maj 2022

M A J

  


Tisdagstrion plockar bokstäver ur månaden MAJ (en bok på varje bokstav i månadens namn).


Museion, Hans Olsson

John och Mikagi är programmerare som enligt ett uppdrag skapat en AI de kallar Museion, avsedd för informationsinhämtning. Säkerhetschefen Telomaril har dock oanade planer i beredskap.

Erik är IT-arkeolog, letar fynd i smyg och finner något som drar in honom i en farlig röra av militära hemligheter.

Rut är antikvariehandlaren som får en egendomlig förfrågan om en mystisk bok som hon söker upp och kommer i kontakt med ett helt okänt bokförlag.

Något för dem samman på ett överraskande sätt.

Många hemligheter, de flesta har något att dölja och vem kan man lita på? Vad händer när en AI får ett självmedvetande, en egen vilja och handlingskraft bortom mänsklig insyn? Och hur lätt är det inte att bli paranoid i en teknikkontrollerande värld?


Alba, Kristina Hård

I den här framtiden har jordens mänsklighet tagit sig ut i solsystemet. En forskningsgrupp färdas till den nyupptäckta planeten Tnai-iri. Uppdraget består i att hämta hem fakta om planeten. 

Alba, som rymt från ett trassligt förflutet till ett arbete i gruvorna på Mars, nästlar sig in på rymdforskningsbasen Elysium och kommer med på expeditionen till Tnai-iri. Men syftet med expeditionen tycks vara något helt annat än förväntat när gruppens deltagare möter planetens invånare.


Jorden runt på åttio dagar, Jules Verne

Den brittiske gentlemannen Phileas Fogg slår vad om att han kan resa jorden runt på åttio dagar. På äventyret tar han med sig sin franske betjänt Jean Passepartout. Fransmannens äventyrslystnad och nyfikenhet kommer att orsaka många oförutsedda händelser. Fogg, å sin sida, misstänks för att innan resans start ha genomfört ett stort rån av en bank, därav har de även en engelsk detektiv på jakt efter sig. Kommer Philieas Fogg att lyckas hålla sitt vad, trots alla faror och äventyr på vägen?

11 kommentarer:

 1. Museion har jag läst. Gillade den 🙂

  SvaraRadera
 2. passande trio, valde Jorden runt på 80 träd av Jonathan Drori

  SvaraRadera
 3. Jorden runt på åttio dagar har jag läst

  SvaraRadera
 4. har faktiskt inte läst Jorden runt på 80 dagar. men En världsomsegling under havet läste jag flera gånger liksom uppföljaren Den hemlighetsfulla ön.

  SvaraRadera
 5. Jorden runt på åttio dagar skulle jag vilja läsa

  SvaraRadera
 6. Jorden runt på 80 dagar har jag läst, men det är länge sedan. De andra två böckerna har jag inte hört talas om tidigare.

  SvaraRadera
 7. Jorden runt på 80 dagar fick komma med även i min trio. Tack för övriga tips.

  SvaraRadera
 8. Jorden runt på 80 dagar har jag läst och en annan bok av Kristina Hård.

  SvaraRadera
 9. Alba blir jag jättenyfiken på!

  SvaraRadera
 10. Tack för tipsen! Inte läst någon av dom.

  SvaraRadera
 11. Jorden runt på 80 dagar känner jag förstås till, men jag tror faktiskt bara jag har sett den filmatiserad. Tack för tipsen!

  SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!