lördag 29 oktober 2022

Trots

 "Ukrainarna är fanatiska espressodrickare och har importerat väldiga mängder bra kaffemaskiner – kanske i trots mot den tedrickande ryska kulturen, vem vet."


Mening ur In i Ukraina : En krigsdagbok av Thomas Engström och Margit Richert. Angenäm mening oss kaffemostrar emellan.

Plockar ännu en mening ur boken av Engström och Richert (ja, det är författarna till trilogin om Nordmark) vad gäller ryssarna i den där obegripliga bubblan (något som är så oerhört svårt att fatta, men så måste det förstås vara, annars skulle det inte vara som det är). Mannen under pseudonym "Ukrainian Civilian":

 ... "Folk utanför den ryska bubblan fattar inte hur hjärntvättade de på insidan faktiskt är." ...


(Detta har inte med boken att göra, men har ni Twitter, följ gärna @strategywoman med twitter war diary #warcoffee, riktigt trevlig människa i Kyiv som twittrar på engelska och har följare världen över)


Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig, träffsäker eller vadsomhelst).


5 kommentarer:

 1. En mening att gilla, tack för det.

  SvaraRadera
 2. Espresso dricker jag inte. Inte några av alla de andra sorterna som finns på de moderna fiken. En kopp kaffe ska vara en kopp kaffe! ;) Men intressant mening!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, kaffe som kaffe. :) Går aldrig på "moderna fik" och ser kaffe som bryggkaffe eller vanligt pulverkaffe mest, men var o en får va salig på sin sort. Teblask kan liksom inte konkurrera oavsett. ;)

   Radera
 3. låter som en intressant bok. visst måste ryssarna till stora delar vara hjärntvättade. jag dricker gärna kaffe av alla sorter och kan även tänka mig lite té

  SvaraRadera
 4. vi anglofiler dricker både te och espresso

  SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!