lördag 15 oktober 2022

Meningsfull lördagsmix: Ved, luftvärn, kraschlandning och våldsfilmer"Veden värmde fyra gånger sades det – när man fällde den, högg den, bar in den och en sista gång när man eldade upp den."


Ja, så är det ju. Men för egen del nöjer jag mig med de två senare (plus lite tillyxat späntande av tändved). Det sistnämnda börjar värma upp huset just i detta nu och hunden ser ut att njuta gott där framför kaminen. Meningen kommer från Lars Wilderängs senaste spänningsroman Kungshjärta. Inte militärt den här gången, utan en spion- och agenthistoria. Väger väl upp det då med en nytagen bild från lördagsmorgonens lilla promenadrunda i norrtan efter veckoinhandlingen.

Roslagens luftvärnskår (Lv 3) avvecklades och upplöstes år 2000. Museum ovan.


Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig, träffsäker eller vadsomhelst).


(En helt färsk artikel i DN om herr och fru Wilderäng kan man f.ö. läsa här. Kan hända att den blivit låst nu.)


Men åh, jag måste bara komplettera med att citera en liberal farbrors svarsmening som lästes i nyhetsflödet denna morgon, tyckte den var lite småkul:

Reportern: 

 – "En liberal kraschlandning" säger Annie Lööf, vad säger du om det?

Johan Pehrson (L):

 – Jag vet inte vad hon har tittat på för våldsfilmer i helgen.

Undergångsstämning, bitter förtvivlad gråt och tandagnisslan hos socialistblockets partier (inklusive C, väl?). Nåja, det lugnar väl ner sig så småningom.


2 kommentarer:

  1. Bra att/om det finns något man kan le åt när det handlar om vår inrikespolitik just nu ...

    SvaraRadera
  2. klokt sagt om veden. måste läsa Wilderäng. men just nu är det jakten på ved som gäller

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!