fredag 8 juli 2022

Dagens bokpost: Videbuskarna och andra vidunderliga berättelserVidebuskarna och andra vidunderliga berättelser

Algernon Blackwood


Tjosan hejsan! Idag kom postbilen med ett recensionsexemplar. Senast det hände var i april, så det var liksom inte igår kan man säga. Mycket trevlig överraskning alltså. Översättning KG Johansson - antar då vart jag kan rikta mitt tack för det bokliga fredagsmyset.👍


Boken beskrivs på Hastur Förlag såsom följer:

"Algernon Blackwood (1869-1951) är en av den klassiska skräcklitteraturens verkliga giganter och hans inflytande är svårt att överskatta. H.P. Lovecraft ansåg honom vara en av de fyra moderna mästarna tillsammans med Arthur Machen, Lord Dunsany och M.R. James, och kallade hans novell ”Videbuskarna” (The Willows) för tidernas främsta övernaturliga berättelse. Märkligt nog har han inte förrän nu fått en ordentlig introduktion i Sverige. Videbuskarna och andra vidunderliga berättelser innehåller 13 av hans mest kända skräck- och spökhistorier, som härmed presenteras i lyhörd svensk översättning av KG Johansson.

Förord av KG Johansson
Inledning av Algernon Blackwood (1938)

Videbuskarna
Hemlig tillbedjan
Uråldrig svartkonst
Snöns tjusning
Wendigo
Den andra flygeln
Överlåtelsen
Rätten till utsikt
Lyssnaren
Det tomma huset
Medbrottsling i förväg
Löftet
Den vansinnige Jones"

Skräcklitteraturgiganten Algernon Blackwood kände jag alls inte till. Men allt det där ovan låter ju verkligen jättespännande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!