söndag 15 september 2024

I och på

 


 

"I Irland kan det snart bli olagligt att inneha "oansvariga" bilder."


Meningen står att läsa i senaste Epoch Times. Nu är det inte så att jag skriver om aktuella företeelser på den här bloggen längre, eftersom jag inte vet vad som är tillåtet att skriva om i vår nutid placerades ju därför sånt på en annan blogg som jag kan ta bort i nödfall, om utvecklingen blir orwellsk, tyvärr verkar det gå åt det hållet. Men valet av mening ovan är bara tänkt att fokusera på prepositionen. För säger man verkligen i Irland? Säger man inte Irland? Man säger ju inte i Åland, utan Åland? Fast Irland kanske räknas som fastland mer än ö, eftersom det är en egen stat och Åland en självstyrande del av en republik? Tänk så mycket det finns för att åstadkomma fokusförflyttning egentligen. Går nog att träna upp det där.

Nu är det söndag och jag är återigen sen med detta inlägg. Fast vädret har varit så otroligt ljuvligt att vara ute i och skärmtiden har därför blivit minimal. Så här är det ju: Varje lördag bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, tänkvärd, träffsäker eller vadsomhelst.



lördag 7 september 2024

Möt fröken Gostock vid frukostbordet eller få en känsla av drömsk häpnad över skönhetens mirakel

 

"Hon drack inte te eller kaffe som sedvanliga kvinnor - utan gav sig på ungefär ett halvt kilo biff som hon åt drypande av senap och sköljde ner med stora klunkar hembryggt öl."


Läser novellen Nötsänkan i Kusliga historier av Charlotte Riddell, och hittar fröken Gostock som i farten anmärker att det aldrig kommer att bli karl av berättelsens berättare då han ratar "fin gammal engelsk kost". Själv föredrar jag kaffe och en näve knaperstekt bacon till lördagsbrunch, med smarta hunden vid min sida såklart. Utmärkt haram-mums med fint haram-sällskap. Mer sånt haram åt svenska folket, tack!😋😘


Äsch, tar en till ur samma bok, en mening som jag gärna läste en andra gång för att den påminner om samma känsla man får under mornarna då dimman lättar - fast under en annan årstid, andra blommor, andra färger, fast som sagt; med samma känsla:

"Det var ett sagoljus och en sagoscen, och det skulle knappast ha förvånat mig att se fantastiska älvor träda fram ur fingerborgsblommorna eller gömslen i trädkronorna för att dansa på det smaragdgröna gräset."




Varje lördag bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, tänkvärd, träffsäker eller vadsomhelst.


torsdag 5 september 2024

Favoritförfattare

Dags för Helgfrågan i Mias bokhörna:


"Vilken författare skulle du säga är din favorit och varför?"


Jules Verne såklart! Läst allt jag kommit över och aldrig blivit besviken på något av Jules Verne. Spännande science fiction, vetenskaplig finess, sällsamma äventyr, massor av upptäckarglädje och fantasi. Barnsligt förtjust i den sortens böcker, och barnasinnet har jag fått för mig är giltigt att bevara i en vrå av ens medvetande hela livet. Skulle så gärna vilja samla på mig alla böcker som finns av Jules Verne, om det var möjligt.


onsdag 4 september 2024