fredag 8 mars 2024

Från "rysk intressesfär" till Natoland!

Den 17 december 2021 överlämnades ett dokument till USA från Ryssland, ryska UD yrkade på en ny världsordning där vi (Finland och Sverige) ingick. Det nya fördraget handlade om en slags återskapad "rysk intressesfär" som sträckte sig förbi det egna landet. Länder i Rysslands närhet skulle få suveränitet och självbestämmanderätt stympade, Moskva skulle ha vetorätt att bestämma vilka länder som skulle få gå med i Nato och vilka av dessa länder som skulle få ha stationerade Natotrupper. Tanken var alltså att vi skulle lyda Rysslands herravälde vare sig vi accepterade det eller ej.

Den 24 februari 2022 var det pressträff om Rysslands invasion av Ukraina. Sveriges dåvarande statsminister slog fast att Sverige skulle fortsätta vara "alliansfritt".

Den 8 mars 2022 var det återigen pressträff, dåvarande statsminister uteslöt återigen medlemskap i Nato, med motivering att ett sådant skulle "destabilisera" säkerheten i norra Europa.

Den 7 mars 2024 blev Sverige det 32:a medlemslandet i Nato. Bra jobbat Regeringen Kristersson, bra jobbat nuvarande statsminister!

Snart är gamla DDR-Sverige helt förbi och Socialdemokraternas hegemoni äntligen bruten. Blir vägen dit lång eller kort? Spännande, vi som lever får se! Kommer helt sannolikt att ske under stor tandagnisslan från maktpartiet S. Men sen, en stor framgång för demokratin!

NATO = North Atlantic Treaty Organisation.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!