lördag 8 juli 2023

Mums för vargen



"Ja, naturligtvis är det bäst för dom om vi är ännu flatare och går med på fortsatt ockupation av våra hemländer, men en demilitariserad zon, övervakad av FN i ett säkerhetspolitiskt hett område som våra länder utgör representerar en totalt tandlös säkerhetspolitik och glöm för guds skull inte bort att mjäkiga får är mums för vargen, det enda ledarna i Kreml begriper är när motparten kan sätta makt bakom ord som tydligt kommuniceras."


Visby 30 juli 2018. En mening hämtad från Gotland befriat - men till vilket pris? av Björn Andersson och Tommy Jeppsson. Sista boken - Gotland under rysk ockupation - i trilogin om kriget på Gotland. Realistiskt beskrivet scenario av ett ryskt anfall mot Sverige via Gotland och Norrbotten. Sverige behöver omvärldens hjälp, då landet inte har egna resurser att ensamt återta landområden och få slut på kriget.

Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, tänkvärd, träffsäker eller vadsomhelst.




2 kommentarer:

  1. Gissa om jag vill att Sveriges NATO-ansökan ska godkännas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och i fredags påstod Erdogan att det var oklart om Sverige skulle kunna bidra till Nato, vilket innebar ett fortsatt nej från Turkiet (https://www.expressen.se/nyheter/erdogan-oklart-om-sverige-kan-bidra-till-nato/). Otroligt provokativt påstående, den som är det allra minsta insatt i frågan vet att Sverige har mycket att bidra med i Nato, och inget land i vårt närområde tjänar på att vi ställs utanför, förutom Ryssland då.

      Radera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!