lördag 15 juli 2023

The Blackmail

Bra beskriven bakgrund till varför Turkiet utövar utpressning:


 

"När Natos ledare samlades i Vilnius för sitt senaste toppmöte var alla ögon riktade mot Recep Tayyip Erdogan, Turkiets president. Efter att ha blockerat Sveriges ansökan om att gå med i organisationen var han under press att ändra sitt beslut. Men i ett drag i sista minuten sa han att han skulle häva det turkiska vetot i utbyte mot att förhandlingarna om EU-medlemskap inleds. Även om detta aldrig skulle hända, och Erdogan så småningom lovade att pressa det turkiska parlamentet att ratificera det svenska NATO-medlemskapet, väckte det några kritiska frågor, särskilt som den turkiske ledaren tog andra steg för att laga stängsel med sina västerländska partner. Så, exakt vad är det som händer? Och kunde vi ens se början på EU-anslutningssamtalen?"


Är det nu meningen att Sverige ska hjälpa Turkiet in i EU, för att det är enda chansen för oss att få bli fullvärdig medlem i Nato? Motståndet till Turkiet i EU är stort, av förklarliga skäl (se ovan). Så hur kommer man då att se på Sverige om vi blir det land som ska hjälpa in dem? Hur det nu ens kan vara möjligt?

Inte för att jag förstår vad EU har med NATO att göra.

Läste sen i torsdagens Expressen att Kuwait trycker 100.000 koraner översatta till svenska, som tydligen ska spridas till Sveriges bibliotek och skolor "för att sprida islamiska värderingar" här. Låter otäckt! Varför ska vi som inte är muslimer ha islamiska eller islamistiska värderingar? Jag vägrar ha islamiska eller islamistiska värderingar, och det står jag för. Varför ska vi alla böja oss för en alltmer repressiv tillvaro, bara p.g.a. en religion och dess anhängare som strävar efter alltmer makt över oss? De barnsliga individerna som missbrukar svensk yttrandefrihet genom att skända böcker offentligt (för att reta upp Turkiet och den muslimska världen) uppstod ur tomma intet efter Sveriges Nato-ansökan, så det ligger väl nära tillhands att dessa tillhör Putins påverkanskampanj.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!