tisdag 13 juni 2023

Förtroendebarometern 2023: Allt högre förtroende för SR och SVT bland miljöpartister och vänsterpartister

"Genom historien har det varit vanligt att bana väg för kollektivistisk och socialistisk politik genom att beskriva problem som kriser. Detta för att permanenta de långtgående inbegrepp som vi är beredda att tillfälligt underkasta oss i orostid." [...] "På samma sätt utnyttjas krisretorik för att göra klimatfrågan till en ursäkt för socialistisk samhällsomvandling. Aktivistgruppen Extinction rebellion driver kravet att politiska församlingar ska utlysa "klimatnödläge", ofta med aktioner som stör och avbryter demokratiska församlingars verksamhet."

Läs Den öppna klimatpolitiken och dess fiender (2022) av Mattias SvenssonKälla: Presentation_fortroendebarometern_2023-WEBB-Final.pdf (medieakademin.se)

Kanske lyckades de ändå?

Enligt samma källa har svenska folkets förtroende ökat för Försäkringskassan. Ingen minns längre de sjukskrivna som utförsäkrades felaktigt (och som sedan bara "försvann") p.g.a. Socialdemokraternas politiska styrning av Försäkringskassan med start 2015. Och ingen talar längre om att återinföra tjänstemannaansvaret? Även förtroendet för Miljöpartiet har tydligen ökat, kanske de får  lov att tacka public service (SVT, SR, UR) och TV4 för det (kortrapport från 2019 se nedan: "V och MP är de två partier som är överrepresenterade bland svenska journalister")? Ingen minskad partipolarisering för SR och SVT (Förtroendebarometern 2023: Historiskt ras för ny regering, men polariseringen minskar - Medieakademin)."Historiskt sett har undersökningar visat att V och MP är de två partier som är överrepresenterade bland svenska journalister, och det har återkommande varit M som har varit underrepresenterade
(Asp, 2012). Med andra ord har journalistkåren i politiska termer inte varit särskilt representativ för den svenska allmänheten. Särskilt stark verkar denna effekt ha varit i public service, d.v.s. SR och SVT" [...] "Sammanfattningsvis är det alltså statistiskt säkerställt att V och MP båda är överrepresenterade, och att M och SD båda är underrepresenterade, bland svenska journalister."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!