onsdag 8 februari 2023

Bojkotta Mondelez och Procter & Gamble

En del multinationella livsmedelskoncerner och dagligvaruföretag verkar se sin chans att med mindre konkurrens i Ryssland, förbli i Ryssland och därmed förse Ryssland med skatteintäkter som kan gå rakt in i deras krigsindustri. Samvetslös girighet kan det säkert kallas. Vad kan vi som vanligt folk göra för att protestera mot detta? Vara uppmärksamma och sluta handla varumärken som de marknadsför såklart.


Mondelez International finns fortfarande kvar i Ryssland och fortsätter på så vis att stödja kriget i Ukraina. Bojkotta Mondelez varumärken, Marabou är ett av dessa. Marabou är huvudsponsor för SVTs Melodifestivalen, så visst sjutton undrar man hur de försvarar en sån sak?!

Marabou, Gevalia, Daim, Toblerone, Oboy, Oreo, Philadelphia, Tuc, o.s.v. Vill vi verkligen köpa dessa märken?Procter & Gamble är också en internationell sponsor för Rysslands krig via sina varumärken. Företaget har inte stängt sina anläggningar i Ryssland och fortsätter att betala skatter som finansierar kriget i Ukraina.

Vicks, Duracell, Braun, Iams, Oral-B, o.s.v. Vill vi verkligen köpa dessa märken?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!