torsdag 23 juni 2022

Nya böcker hösten 2022

 

I tisdags vände det. Nu går vi mot mörkare tider igen. Skuggorna djupnar, grönskan blir tyngre. Nattens dunkel smyger sig på och slukar sakta ljuset, dag för dag.

Dags att kolla in nya böcker att kura skymning med i höst?

Ett axplock:


5 september:
Stefan Spjut
"Rovet är den första delen i Stefan Spjuts trollogi. Den har sitt ursprung i romanen Stallo, men är så omskapad att det rör sig om ett helt nytt verk. Romanen kommer att följas av "Vargarnas by" och "Gamlan"."

6 september:
Stephen King
"I början av coronapandemin frågade sig Stephen King: ”Vad kan jag skriva som skulle göra mig riktigt lycklig?” ”En saga” är det magnifika svaret på den frågan."

 

14 september:
Peter Bergting
Illustratör: Peter Bergting
Läsålder: 9-12 år
"Peter Bergting, Sveriges kanske mest kände fantasytecknare, fortsätter sin serie av praktfulla, illustrerade böcker som är spännande för hela familjen. Här finns allt man kan önska sig – magiska brygder, trollstavar och stjärnstoft, katter och ugglor, svart magi och demoner, magiska böcker och hemligheter. "

16 september:
Elin Säfström
Läsålder: 9-12 år
"Elin Säfströms första bok om Miranda och familjen på Sunnanvinda är en spännande berättelse om vänskap och magi!"

19 september:
Dick Harrison
"Dick Harrison ger en samlad bild av Stalineran, med fokus på repressionen som sådan: omvandlingen av det sovjetiska samhället, uppbyggnaden av lägersystemet, massakrerna på oliktänkande och konsekvenserna av den statliga kontrollen av film, litteratur och konst."


19 september:
Simon Olsson
"Gripandet av överste Stig Wennerström i juni 1963 kom som en chock för de flesta svenskar, inte minst för hans kollegor inom flygvapnet. Att ”en av oss”, en officer och gentleman, skulle spionera för Sovjetunionen var en otänkbar tanke."

 

3 oktober:
Camilla Lagerqvist
Illustratör: Lina Blixt
Läsålder: 9-12 år
"Gastkramande spänning i historisk juletid blandas med magisk folktro i denna skickligt berättade adventsbok uppdelad i 24 kapitel."

4 oktober:
Jean-Claude Mourlevat
Läsålder: Unga vuxna / 15+
"ALMA-pristagaren Jean-Claude Mourlevats andra roman på svenska är ett dystopiskt äventyr om mod, frihet och kärlek  – och om kraften som finns i att gå samman."

 

4 oktober:
Olia Hercules
"Olia Hercules föddes i Kachovka i södra Ukraina 1984. Hon flyttade till Cypern när hon var tolv och sedan vidare till London när hon var klar med sina studier. Idag verkar hon i Storbritannien som kock, matskribent och författare och arbetar hårt för att skapa opinion för och samla in pengar till dem som drabbats av kriget i Ukraina."

 

6 oktober:
Björn Renberg
"Sverige i en nära framtid. Landet befinner sig i krig. Stockholm är invaderat. [...] Invasionen är en smart och modern technothriller med en snudd på overkligt skicklig miljöskildring i kombination med en andlöst spännande intrig. Ett måste för alla läsare som gillar böcker av författare som Lars Wilderäng, David Bergman, Mats Svensson och Jacob Lindfors!"

7 oktober:
Magnus Västerbro
""Den svarta boken. Små berättelser om död och förvandling" är Magnus Västerbros första skönlitterära bok. [...] Det är skräckfyllt och spöklikt, ofta makabert men också oavbrutet fascinerande."
12 oktober:
Selma Lagerlöf
"Följ med till en värld av julkalas, tomtegubbar, snötyngda granar och mirakler i oförglömliga romanscener och stämningsfulla noveller. Selma Lagerlöf hämtar inspiration från sin egen barndoms jular på Mårbacka, folklorens sägner och bibliska berättelser."
26 oktober:
Niklas Natt och Dag
Illustratör: Francesco Dossena
"Niklas Natt och Dags Bellman noir-trilogi är en av de mest framgångsrika svenska historiska skildringarna på senare tid. Böckerna har hyllats för sina skildringar av det sena 1700-talets Stockholm, en aspekt som fördjupas ytterligare då den första boken i trilogin, 1793, nu ges ut i ny form, som tecknad serie."


28 oktober:
Elizabeth George
"Något att dölja är den 21:a romanen om Elizabeth Georges älskade karaktärer Thomas Lynley och Barbara Havers."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!