fredag 6 oktober 2023

I rysk stats-tv


Rysk stats-tv: Den av terroriststaten Ryssland utnämnda guvernören i ockuperade Zaporizhzia-regionen om att Ryssland borde återta Helsingfors i Finland och de baltiska staterna. Att diplomatiska lösningar inte hjälper, utan det hjälper bara att använda vapen.

I klippet ovan:

"Efter den ryska revolutionen förlorade landet flera områden. Jag pratar såklart inte om land. Jag menar Warszawa, Helsingfors, Tallinn, Leipzig, de baltiska staterna. Alla dessa är våra stater och vårt folk lever där. Nu har de en grupp av darrande bestar. Vi måste rätta till det. Och vi kommer att rätta till det med hjälp av ryska vapen. Jag tror inte på diplomatiska lösningar i det här fallet. Diplomatiska alternativ ska såklart alltid finnas. Men jag tror att vi bara kan ta tillvara områdena med hjälp av ryska vapen. Vi måste ta tillbaka vårt folk och våra områden, så det inte blir som Sodom och Gomorra. Så som Europa håller på att bli."

Senaste tiden ska tydligen flera hot ha riktats mot Finland och grannländerna. T.ex. skall man i rysk stats-tv ha diskuterat möjligheten att köra in med ryska pansarfordon efter att Finland stängt gränsen för ryska bilar.

Och ja, det är omöjligt att inte låtsas om att Ryssland finns där i öst, fullkomligt omöjligt såsom det är. Himla tur ändå att Finland kom in i Nato, att "Open door policy" åtminstone gällde för den finska ansökan, för oss verkar ju den dörren vara hermetiskt stängd nu av Ungern och Turkiet (i värsta fall under 10 års tid, om man ska tro på experterna?). Ingår säkert i Rysslands plan att sätta käppar i hjulet för Sverige, att så länge som möjligt hålla oss i ett limbo av eskalerande oro, instabilitet, misstro och osämja. Man ser det hända, och kan inget göra.

Vore det inte på sin plats att påminna herr Stoltenberg om att Sverige är grannland till Norge? Ju längre Sverige hålls utanför militäralliansen ju mer kommer Ryssland att genom påverkansoperationer öka risken för total samhällskollaps i landet, att då inbilla sig att grannländerna kommer att gå opåverkade av detta är fullkomligt omöjligt. Det borde ligga i Norges intresse (såväl som Finland, Danmark och de baltiska staterna) att Sverige blir fullvärdig medlem i Nato så snabbt det bara går.


 


Och världens rikaste man Elon Musk, ägaren till Twitter, har låtit sig bli en nyttig idiot för Kreml, ett verktyg för rysk propaganda.


Hur är det möjligt?

Varför?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!