onsdag 15 mars 2023

Efterlängtad bok och återblickarHur var det i mars förra året?


Den 8 mars förra året blommade snödropparna i rabatten, i år finns de begravda knopparna under en stor snöhög. Då stod sosseriets kära landsmoder och sa att det skulle destabilisera läget om Sverige ansökte om Nato-medlemskap ("Spasiba Magdalena", sade då säkert Putin). Riktigt farligt läge för oss, att som ensamt nordiskt land hamna utanför, och riktigt dåligt läge för Nato-alliansen (i synnerhet farligt för de delvis ryskspråkiga baltiska staternas då utsatta läge). Stormvarning framöver för lilla Sverige vad gäller hackerattacker, påverkansoperationer från ryska trollfabriker och illegalister. Är "Magda", Kakabaveh och deras anhängare innerst inne nöjda nu tro? Putin pratar på nytt om Nord Stream och sneglar säkert alltmer lystet mot Gotland.

Den 18/3 2022 var det på dagen åtta år sedan Rysslands annektering av Krym 2014.

En tv-producent i Ryssland genomförde en aktivisthandling den 14 mars i direktsändning. En protest mot Rysslands invasion av Ukraina. Hon arresterades och anklagades sedan för att ha förtalat Rysslands väpnade styrkor.

Rött mörker blev det till första utefikat den 16 mars. Det datumet flygbombade Ryssland en teater i Mariupol (östra Ukraina), som användes som skyddsrum - hundratals civila dödades.


Fast nu idag blir det fika inne med ännu en spännande bok!
Efterlängtad lässtart för:(Punschrullens dag var för övrigt den 7 mars, uppmärksammar temadagen lite försenat även i år!😊)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!