lördag 18 mars 2023

Framtidsutsikter?

 

"De har listor på vilka de ska mörda i ett gryningsläge innan en invasion och även listor på vilka svenskar som ska styra landet efter invasionen, Putinvänliga femtekolonnare och illegalister.
"


En mening ur Illegalisten av Anders Jallai. Och javisst, de där Putinvänliga femtekolonnarna lär nog finnas bland "naiva miljöpartister, illojala vänsteranhängare och Putinvänliga Sverigedemokrater", inte helt osannolikt faktiskt.

För att spekulera vidare (märk väl: spekulation!): Undrar just vilka mutor Putin nu matar Erdoğan och Orbán med för att hålla Sverige utanför Nato? Ett ryskt övertagande av Sverige, eller kanske i första hand ockupation av Gotland, skulle nog vara Putin-mums inför återtagandet av de baltiska staterna och Polen till sitt repressiva önskeimperium Sovjet 2.0? Hur känns det att vara gotlänning just nu?

För snart ett år sedan:Alla dessa stora feta lögner! Tänk att jag till sist gick på det där med att Finland och Sverige skulle gå "hand i hand" in i Nato. Trodde inte jag var lättlurad och godtrogen, fast det är väl någon slags åkomma som ingen av oss är fullständigt immuna emot.


Nåväl, nu ska jag ta en kopp morgonkaffe istället för att spekulera och fantisera.

Gomorron!❤


Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig, träffsäker eller vadsomhelst).
4 kommentarer:

 1. jag var också säker på att Finland skulle vänta på Sverige. Erdogan kan ju hålla på hur länge som helst och påstå inte Sverige uppfyller alla villkor. varför är just Erdogans åsikter så viktiga om nu alla andra är överens?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåja, det är ju inte bara Turkiet som trilskas, Ungern tycks även de återigen vackla, är det för fjärde gången nu? Man undrar vad det beror på, egentligen. Vad som försiggår bakom kulisserna. Alternativet till att det är Putins kladdiga fingeravtryck på det hela är att Turkiet och Ungern finner det lukrativt att bedriva en långvarig utpressning mot Sverige, för att de faktiskt inser de höga riskerna med att ställa oss utanför alliansen, risker som varken vi eller övriga Natoländer vill ha. Läskigt hursomhelst. Fast, folk i gemen verkar inte bry sig, eller är det så att de inte riktigt förstår allvaret? Otäckt det också!

   Radera
 2. Det värsta är att det nog finns en stor portion sanning i meningen.

  SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!