måndag 2 augusti 2021

Flykten från DDR

Flykten från DDR (Premiär 2018)

Biorelease: Augusti 2019

Release DVD: Januari 2020

Genre: Thriller, Drama


Filmbeskrivning Discshop.se:

"Östtyskland 1979. Utleda på diktaturens förtryck har familjerna Strelzyk och Wetzel i största hemlighet ägnat lång tid åt att själva sy och snickra ihop en luftballong. Deras plan är att fly till friheten i väst, men efter att deras första försök misslyckats vet regimen att något stort är på gång. Med den största styrka Stasi kunnat mobilisera blir både förberedelserna och själva flykten en kamp mot klockan där varje sekund är avgörande?"

 

Filmbeskrivning Ginza.se:

"Detta är den sanna historien om de östtyska familjerna Strelzyk och Wetzel som i september 1979 skapade stora rubriker över hela världen.

I hemlighet ägnade de lång tid åt att själva sy och snickra ihop en luftballong i källaren för att försöka fly från diktaturens DDR till friheten i väst. En våghalsig plan där både förberedelserna och själva färden satte allas liv på spel. Jagade av den största styrka Stasi kunnat mobilisera blir familjens plan en kamp mot klockan där varje sekund räknas..."


Åldersgräns: 7 år

Filmens längd: 120 minDen sanna historien bakom Flykten från DDR har dessutom legat till grund för flera dokumentärfilmer och även en amerikansk variant av spelfilm, Night crossing (1981).Den tyska succéfilmen Flykten från DDR (originaltitel: Ballon) från 2018 är klart andlöst spännande och även en väldigt viktig film att se. Givetvis tänker man nu också på situationen i Belarus när man ser den här filmen.

Filmen är superspännande, oerhört fängslande, gripande och tankeväckande! Flykten från DDR är en fullkomligt fantastisk film, den måste ni bara se.

Betyg: 5/5


1 kommentar:

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).