lördag 29 juni 2024

Jesus, Marx, det kommunistiska manifestet?

 

"Ni känner till tänkare som ville ändra på det förhållandet - er Jesus, till exempel, och Karl Marx under 1800-talet, med flera. Den ryska kommunismen under 1900-talet var kanske ett vällovligt försök att fördela nationens tillgångar jämnare.
"

Jojo. Jesus, Marx och kommunisterna... vilket gäng! Förlåt så mycket, men jag blir så hjärtligt trött på såna här lögnaktigt självförhärligande och godhetssignalerande socialister, de tycks dyka upp var som helst numera, är de inte politiserade ärkebiskopar så finns de i romaner, t.o.m. i form av aliens från främmande världar. Jösses. Sorry, men det här var inte bra... ett evigt tjat om rasister, högerextremister, Trump och Hitler. Räcker det inte med allt sånt där meningslöst tjat i vår tid? Fast snart har jag läst ut boken - tack och lov! - Gästerna av KG Johansson, vars böcker jag brukar tycka bra om, men tyvärr inte denna gång. Ibland kan meningar få en att ilskna till också. Jag ska försöka vara snäll när jag skriver recension sen.😁


Varje lördag bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, tänkvärd, träffsäker eller vadsomhelst.


2 kommentarer:

  1. Jag nöjer mig med Jesus. De andra hör nog hemma "där nere".

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!