onsdag 13 juli 2022

Sommarläsning


Extra sommarläsningsfokus såhär hundra sidor in i Kvinnan som försvann, en thrillerroman som bygger på verkliga händelser om hur Ryssland infiltrerar det svenska försvaret.

I våras gick Totalförsvarets forskningsinstitut ut med att hotet från spioner ökat i Europa under det senaste decenniet, och att Ryssland ligger bakom majoriteten av Europas alla spionfall. Dessutom, Sverige är nu på väg mot Natomedlemskap.

Johanne Hildebrandts medförfattare J. F. Sand är pseudonym för en officer med erfarenhet inom svensk underrättelsetjänst. Verkliga händelser blandas med fiktion.

Romanen menas på ett realistiskt sätt gestalta hoten som finns i form av ryskt spioneri och påverkansoperationer. Något alla nog borde bli mer medvetna om skulle jag tro, såsom världsläget tyvärr blivit. Och romanformen funkar ju för de flesta, så ett bra boktips är det ju verkligen just nu.

Idag söker man skuggan för en stunds läsning. Sol och 28°. Förlåt, men alltså, den sortens stekande sommarvärme, usch.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!