torsdag 30 maj 2024

Learning how to dance in the rain




Dags för Helgfrågan i Mias bokhörna. Denna gång med frågan:


"Vad har du för intresse förutom böcker?"


Hundar, trädgård och natur (Obs! Den gamla fridsamma sortens naturintresse, inte den där nya vänsterpolitiserade skräniga terrorist-sorten).




Och så skulle jag vilja ta upp ett vilande intresse igen. Men har svårt att åter komma igång: Teckna och måla. Har ju vad som krävs för uppgiften.




Men böcker och läsning är väldigt viktigt för mig. Läste för övrigt bedrövat idag att ca 780.000 personer mellan 16 till 65 år är analfabeter i Sverige, detta år 2024 (uppgift nu i maj från senaste SCB-undersökningen)... Fullständigt horribelt! En SFI-lärare i Västerås menade att de varje månad fick in 8-10 elever som var analfabeter. Ur det perspektivet och att alltfler muslimer i Sverige radikaliseras, att våldsbejakande islamism ökar, samt att Iran, Ryssland och Hamas har infiltrerat svenska kriminella gäng (säkert med många lättledda unga analfabeter) för att skada oss, Israel och USA... hur kommer framtiden att se ut för de som är barn idag? Man vill gärna fly in i de fiktiva böckernas värld och vila i att bara njuta av naturen och hur trädgårdens odlingar utvecklas i nuet. En verklighetsflykt måhända, men en nödvändig sådan. En soft rain-fantasi.😊




5 kommentarer:

  1. det var en horribel siffra!" 780 000! nära en miljon! det låter skrämmande. ibland orkar en verkligen inte med hela verkligheten på en gång. då får en plocka fram sina andra intressen.

    SvaraRadera
  2. så avkopplande måla, borde börja igen, tror inte siffran analfabeter stämmer, träffat äldre kvinnor. Och en tjugoårig kvinna från Sierra Leone, hon kunde bara skriva ett X i sitt pass, men hos studerade, lärde sig läsa och skriva, och utbildade sig till undersköterska på några år!

    SvaraRadera
  3. Och sedan undras det varför så många invandrare är arbetslösa. Om högsta genomgångna skolutbildning är två års koranskola blir det lite svårt att hitta lämpliga arbeten.

    SvaraRadera
  4. Teckna och måla gjorde jag förr, vore roligt att ta upp igen. Det är väldigt avkopplande.

    SvaraRadera
  5. Oj vad många som inte kan läsa det låter förskräckligt.

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!