onsdag 6 oktober 2021

Pandemin - ett planetärt memento mori?

Ja, kanske det kanske.

Påståendet fanns i boken Corona Express : En bok om världen efter pandemin av Kjell A Nordström & Per Schlingmann. Försökte vara lite "digitaliserad" och läste den "strömmande" från biblioteket.

Man läser igenom de blott 62 sidorna snabbt. En okej liten bok, som jag faktiskt inte vet om den gav mig något speciellt att läsa, och precis som det står i boken; "Alla som påstår sig vara framtidsforskare bör man ta med en grävskopa salt", så går det ju inte att veta. Kul att spekulera dock, vilket författarna till boken gjort, ur sitt privilegierade perspektiv med blinda fläckar.

Reagerar på meningar som:

"Digitalisera dig eller dö"

"Vargen kommer nu!" [...] "Digitaliseringen är vargen."

"Förmågan att berätta har aldrig varit så viktig som nu."

"Står valet mellan säkerhet och osäkerhet väljer en frisk pigg homo sapiens det förstnämnda. Vi avskyr osäkerhet. Det ger oss en känsla av bristande kontroll och det är vi designade för att undvika."

Men, det sistnämnda gäller inte bara homo sapiens som är fullständigt friska och pigga, utan även de med kroniska sjukdomar, skador och handikapp. Ingen mår bra eller bättre av osäkerhet och bristande kontroll. Ingen. Hur kan det vara så svårt att förstå en sådan sak?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).