torsdag 24 oktober 2024

Tips på bok om krig eller fred

Dags för Helgfrågan i Mias bokhörna:


"FN dagen idag. Har du tips om en bra bok som handlar om krig eller fred?"



Grupp 61
av Anders Jallai kan läsas fristående (del 14 i bokserie). Bokserien handlar till stor del om händelser i Sverige under kalla kriget. Mycket av fiktionen är nära verkligheten, ofta finns i fokus händelser som de flesta av oss inte har så djup kunskap om. Väldigt intressant alltså. En uppföljande del i serien tycks vara under beredning. Väntar med spänning på den, inte för att jag vet hur jag ska få tag på den, ratar ju numera offentliga biblioteket (dessa verkar som sagt ha blivit nån slags vänsterideologiska "rfsl hbtqi-certifierade" woke-bibliotek, oerhört trist utveckling!).


8 kommentarer:

  1. Den serien har jag aldrig hört talas om. Tänk vad många böcker det finns som helt går en förbi.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En mycket spännande bokserie.

      Radera
  2. Men är det inte ett bättre sätt att gå till biblioteket och efterlysa det man vill läsa??? de lär ju inte direkt notera att du bojkottar verksamheten ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet att biblioteket här tar in böckerna i den här serien, då det till viss del finns handling som utspelas i närområdet, och visst kan man väl säga det är en slags bojkott att inte använda allmänna biblioteket mer. Såklart "noterar" de inte att man "bojkottar verksamheten", men vad kan man annars göra för att ta avstånd? Om fler och fler gör samma sak så lär det väl märkas till slut att folk vill ha tillbaka biblioteken såsom de var förr.

      Radera
  3. Den kände jag inte alls till.

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!